Revolutionary Road

Den trefaldigt Oscarsnominerade Revolutionary Road är en träffsäker kärlekshistoria med ett psykologiskt djup som ställer många existensiella frågor. Vem är jag? Är jag lycklig? Vad ska jag göra av mitt liv?

Frank och April Wheeler bor i ett idylliskt litet hus i den amerikanska förorten med två barn. Det är under 1950-talets mitt och Frank jobbar på ett kontor som sticker honom i ögonen, medan April varvar mellan att vara hemmafru och en knagglig skådespelarkarriär.

Efter ett bråk som fått dem att säga både det ena och det andra, får April upp ögonen för deras livssituation. När de flyttade in i förorten, gjorde de det med mentaliteten att de var bättre, mer levande, mer konstärliga än alla de andra, och att de inte skulle bo där för evigt. Nu verkar det som att de sakta med säkert blivit precis som alla andra, och April kläcker idén att de ska flytta till Paris där hon kan jobba som sekreterare medan Frank kan fundera ut vad han verkligen vill göra med sitt liv.

En tillsynes fantastiskt plan, men kan man verkligen bara fly vardagen sådär? Under tiden de planerar sin utlandsresa, genomgår de även en inre resa som vänder upp och ner på allt.

I rollerna ser vi återförenandet av Titanic-paret Leonardo DiCaprio och Kate Winslet.

Revolutionary Road har biopremiär Fredagen den 30/1SF's Biografer . Rekommenderas från 7 år.