Riche erbjuder rabatterad sommarmeny

Sommaren står för dörren och Riche bjuder upp till dans. Både i form av sin första permanenta uteservering och genom att erbjuda sin sommarmeny bestående av tre rätter till det ringa priset av 300 kr respektive 700 kr för en meny som delas på två.


Menyn har komponerats utifrån och inspirerats av de platser i Sverige där Peder Lindh & Thomas Mortensen, restaurangchef respektive kökschef på Riche, själva vistas och lagar sin mat under sommarmånaderna. Strax söder om Ingmarsö i Stockholms skärgård så hittar vi ön Svartsö och Peders Lindhs sommarhus.

- Vi använder oss mycket av det som finns i grönsakslandet och vi försöker att alltid plocka nässlor och annat som växer vilt, säger Peder Lindh.


I Bäckaskog intill Oppmansjön, omgärdat av bördiga åkrar, hittar vi Thomas idylliska skånegård.

- Under sommaren gillar jag idén av att göra mat som går att dela. Stora fat med sallader, röror och kött, fisk eller kyckling från grillen. Man kan sitta länge och alla får något som de verkligen gillar, säger Thomas Mortensen, Kökschef på Riche när han berättar om inspirationen till sin meny.


Sommarmenyn pågår mellan 1/7 - 5/8.

Sommarmeny I - 300 kr
• Rödbetor och polkabetor med getost och valnötter.
• Halstrad lättgravad rödingfilé med löjrom och färskpotatis.
• Iskalla svenska bär med varm vit chokladsås.

Sommarmeny II - delas på minst två personer 700 kr
• Gubbröra med danskt rågbröd.
• Grillad hel knärred kyckling med primörer, aioli och citron.
• Rabarberpaj med vaniljglass.