Rocky slår upp dörrarna på Spritmuseum

I vår flyttar Martin Kellermans seriefigur och alter ego, hunden Rocky, in på Spritmuseum. Utställningen pågår till hösten och bjuder på välkända Rocky-miljöer som Martin Kellerman själv har målat och skapat.
– Jag ville göra ett Junibacken för vuxna, säger han.

Sedan Rocky skapades 1998 har serien närmast blivit en institution i Sverige - inte minst tack vare Kellermans sätt att skildra samtal och betraktelser, ofta hämtade ur hans eget liv. I utställningen på Spritmuseum kan man följa hans karriär som serietecknare och besöka bland annat vardagsrum och landställe där Rocky hänger och funderar över livet. Rummen innehåller även en mängd originalstrippar.

Lagom till utställningen har Martin Kellerman och Spritmuseum tillsammans med Stockholm Brewing Co tagit fram en Rocky-öl som man kan köpa i museets bar. Kartago förlag ger samtidigt ut boken ”Rocky på Spritmuseum” med serier och foton från utställningen. I boken finns även skisser och beskrivningar av serietecknarens arbetsprocess.

- Rocky på Spritmuseum känns helt självklart. Rocky är en fantastisk samtidsskildring av krogkulturen, men också av alkoholen som socialt kitt. Ta bara stripparna om craftbeertrenden, exempelvis den där Rocky beställer en specialöl som tar en kvart att hälla upp, dessutom i ett konstigt glas som Rocky sedan skäms för när han upptäcker att de andra beställt varsin stor stark. En klockren iakttagelse. Och otroligt roligt, säger Anna-Karin Svanberg, utställningsproducent.

Mer information: Spritmuseum

  • 11 feb - 29 okt Period
  • torsdag 24 aug Nästa tillfälle
  • Visa alla

Visa på karta