Vi finns i flera städer, välj en stad att utforska!

Spritmuseum

0,0
0 betyg
Redigera Spritmuseum
Spritmuseum

På Spritmuseum ute på Djurgården ägnar man sig åt Sveriges alkoholhistoria och svenskarnas speciella relation till alkohol. Här visas konstsamlingen Absolut Art Collection med mängder av verk från 80-talet och framåt. Museet arrangerar även dryckesprovningar och stoltserar med en prisbelönt restaurang.

Spritmuseum, före detta Vin & Sprithistoriska Museet, slog upp portarna i Galärskjulen på Djurgården 2012 och har blivit känt både för sina moderna utställningar och för sin hyllade restaurang. Som besökare kan man fördjupa sig i alkoholhaltiga drycker, exempelvis genom museets dryckesprovningar som hålls på olika teman.

Den som vill lära sig mer om populärkultur, reklam, konst, trender och fenomen kring alkoholhaltiga drycker ska besöka en av museets utställningar. Spritmuseum har bland annat ställt ut tavlor av Keith Harings, som haft uppdrag för Absolut Vodka, hälsat på hos seriehunden Rocky och gjort en djupdykning i tillverkning och populärkulturella trender kring champagne.

Den stora samlingen Absolut Art Collection innehåller verk av både kända och okända konstnärer som har porträtterat Absolut Vodka-flaskan. Här ingår till exempel gatukonst från 80-talets New York och många andra tidstypiska uttryck. Museet har även en stor samling flaskor, etiketter, fotografier och inte minst föremål som har använts vid framställning av vin och sprit, vilka går tillbaka till 1800-talet. 

Se även Spritmuseum Restaurang

Recensera

Vi vill veta vad du tycker!

Tänk på att det är viktigt att skriva en ärlig recension. Om du på något sätt är kopplad till företaget så bör du avstå från att recensera. Se våra riktlinjer här.

Ärlighet varar längst!

Avbryt
Bli den första att recensera Spritmuseum!

Användarbilder på Spritmuseum Visa alla

  • Lägg till bild
  • Bild från Spritmuseum av Elin E.
  • Bild från Spritmuseum av Elin E.
  • Bild från Spritmuseum av Elin E.
  • Bild från Spritmuseum av Elin E.