Rum & Trädgård 2011 på Kistamässan

Nödbostäder, Statarholk och Generationsboende är termer som hittills inte förknippats med fågelbon - men nu har svenskarnas intresse för design flyttat ut i naturen. Ett designat fågelbo blir ett måste i Trädgården 2011.

På Rum & Trädgårdsmässan som arrangeras på Kistamässan den 10-13 mars 2011 görs en stor satsning på designade boenden för våra bevingade vänner. I utställningen Fågel-Bo leker 28 formgivare med allehanda material som kompositmaterial, betong, glas, stengods, mjölkkartonger, broderat och marmor för att skapa rum för våra småfåglar med familj. Resultatet blir en lek med tanken om uterummets möjligheter i ett inspirerande och modernt Fågel-Bosamhälle - influerat av designtrender för hem och trädgård - för den ensamme ugglan eller flerfamiljsboendet.


Rum och Trädgård har tillsammans med designgalleriet Nivå 125 Båstad bjudit in etablerade formgivare från hela landet att tillsammans med elever från Sveriges designhögskolor ge sin framtidsvision av ett modernt Fågel-Bo. Utställningen visas under Rum och Trädgård och flyttar därefter till Nivå 125 i Båstad under perioden 21/4-22/5.


- Fåglar väcker positiva känslor hos oss människor, säger Lars-Åke Hansson, initiativtagare och grundare av Nivå 125 Båstad. När fåglarna kommer och sätter bo på våren återvänder livet till våra trädgårdar. Uppdraget formgivarna fått är att skapa ett inspirerande och modernt Fågel-Bosamhälle - trendigt, traditionellt vackert, fult, galet, kul - endast fantasin sätter gränserna. En vacker fågelholk kan man också ha inomhus, avslutar Lars-Åke.


Rum & Trädgård är vårens mötesplats för alla trädgårdsentusiaster och inredningsintresserade. Vi kommer den 10-13 mars att bjuda alla mässbesökare på lustfyllda och inspirerande dagar. En bred mix av utställare och produkter för trädgård och uterum blandas med föreläsningar och idéutställningar arrangerade med kreativitet och glädje av välkända trädgårdsprofiler och professionella inredare.

Information

Datum: 10-13 mars

Mer info: Kistamässan