Rummel förnyar sig – blir modern kvarterskrog

Rummel förnyar sig – blir modern kvarterskrog

När Rummel öppnade i mars 2023 låg fokus på fine dining. I takt med att området omkring förändras, förnyar sig krogen och bjuder in till ett lite mer avslappnat koncept i brasseristil.

I en helt fristående träbyggnad i Hagastaden hittas Rummel, krögarna Christopher Ellertssons och Robin Moderatos krog. När de öppnade för ett och ett halvt år sedan var restaurangen inriktad på fine dining; ett fokus som kommit att skifta till en mer inkluderande upplevelse i takt med att fler flyttat in i området. Nu är tanken att bli mer av en kvarterskrog och klassiskt brasseri, där man frångår mellanrätterna till förmån för en trerättersmeny.

– Vi älskar platsen och den börjar äntligen växa, grannarna börjar bli inflyttade och därför gör vi också den förändringen tillsammans med vårt område, säger Christopher Ellertsson.

Fortsättningsvis blir det mycket influenser från Europa, men kockarna låter sig inte begränsas till det utan hämtar smaker från världens alla kök. Gustaf Nathorst är ny köksmästare, med erfarenhet från några av Stockholms mest ansedda restauranger såsom Operakällaren och Stallmästaregården. På Rummel fokuserar han på moderna rätter gjorda på säsongens bästa råvaror och vill skapa en gastronomisk upplevelse som speglar både tradition och innovation.

– Vi lagar mat som vi själva tycker är väldigt god. Vi gör allting från grunden och är noga med våra råvaror, så det kommer att bli riktigt härligt, säger Gustaf Nathorst.

Rummels nya koncept är redan sjösatt och går att besöka för både lunch, middag och helgbrunch.

Information