Råkulturs nya koncept – en sundare version av sushi

Råkulturs nya koncept – en sundare version av sushi

Johanna Lagerkranser, Skribent SE, Thatsup Johanna Lagerkranser, Skribent SE, Thatsup
Johanna Lagerkranser

I början av september stängde Råkultur efter åtta år. Nu har restaurangen förvandlats till take away-konceptet Rå-koll där fokus ligger på nyttig sushi.

Under namnet (RÅ)-koll erbjuds take away-sushi utan vare sig socker, mjölkprodukter eller gluten. Menyn har skapats utifrån Makisushi, Onigiri och ”Råkulturs Rice-Box Project”, med ett opolerat sushiris utan tillsatt socker, och i take away-lådorna finns grönsaker i säsong, fisk och skaldjur från skandinaviska vatten och kött från svenska gårdar.

Maten finns att köpa som take away tisdagar till lördagar mellan 11.30-18, men det går även att slå sig ner med sin take away-låda i matsalen i mån av plats. Ett urval av Råkulturs "klassiska" sushi går fortfarande att få som catering, och större grupper kan även boka "Teaterfoajén", den före detta matsalen, och äta en meny inspirerad av gamla Råkultur.

Mer information: Rå-koll

Tipsa oss

Tycker du att vi har missat något i artikeln?

Vi på Thatsup har lång erfarenhet av att guida våra läsare till stans guldkorn. Sedan 2008 har våra redaktörer skrivit initierade guider till bland annat restauranger, barer, caféer, hotell och frisörer. Våra guider består av handplockade tips baserade på vår lokalkännedom och de uppdateras bland annat med hjälp av vår fokusgrupp där vi gemensamt diskuterar urval och innehåll. Vi arbetar ständigt med att inspirera och ge dig bästa möjliga upplevelse, var du än är och vad du än letar efter.