Så blir Halloween på Gröna Lund 2024

Det är dags för ännu en gastkramande Halloween på Gröna Lund. Den 11 oktober slår portarna upp till ett omvandlat nöjesfält, där läskigt mysiga aktiviteter lurar runt varje hörn. Kom och låt dig skrämmas av onda väsen, otäcka skräckhus och skräckparader.

Från den 11 oktober fram till den 3 november bjuder Gröna Lund in till halloweenfirande och i år tar parken skräcken till en helt ny nivå. Årets stora nyhet är ”Zombiesta”, ett skräckhus i restaurang Fiesta där gästerna bokstavligen står på menyn. Skräckhuset har parkens absolut högsta åldersgräns på 15 år, och utlovas bli något av det mest skrämmande som tivolit någonsin bjudit på. Här möter man kökspersonal som inte bara lagar maten, utan också jagar den... De trånga korridorerna, den klaustrofobiska atmosfären och de makabra rätterna som serveras gör varje steg i detta skräckhus till en kamp för överlevnad.

Den nya skräckattraktionen ”I en mördares huvud” tar gästen in i de mörkaste delarna av sinnet, där ens värsta rädslor väntar runt varje hörn. Det är en resa genom skräck där varje scen är designad för att gräva sig in i gästens värsta mardrömmar.

Mysrys för de yngsta

Men det finns såklart även gott om attraktioner, som är mer lagom, för den som inte känner sig speciellt modig. Lilla Området är även i år anpassat för de yngre besökarna och familjerna och här introduceras en ny show med Pelle Svanslös, häxor, höstmarknad och andra barnvänliga aktiviteter.

Lilla Området. Foto: Pressbild

Attraktioner:
Om vädret tillåter hålls alla attraktioner öppna (förutom flygande mattan).

Skräckhus:
Zombiesta (nyhet)
I en mördares huvud (nyhet)
Sekten 
Olustiga Huset 
House of Even Worse Nightmares 

Halloweentematiserade attraktioner:
Blå Tåget 
Spindelpigan
Häxkitteln
Mumieelefanterna
Spökbilarna
O-turen  (Kärlekstunneln)
Pettson o Findus Spökhus 

Tematiserade områden:
Höstmarknaden
Katt-Opia (nyhet)
Spindelgången
Trädgården 
Grüna Lund (nyhet)

Parkunderhållning:
Pelle Svanslös och Maja Gräddnos i Amerikatt
Fire & Sparks (nyhet)
Skräckparad
Undead
Demon Drummers
DJ TRASHBEATZ vs MR SAXOTRASH (nyhet)
Halloween-karaktärer

Gröna Lund delar upp de flesta av dagarna i ett förmiddagspass (kl 10-15.30) och ett eftermiddagspass (kl 16.30-22), där det är lika gastkramande läskigt oavsett vilken tid man väljer. Biljetterna till Halloween på Gröna Lund 2024 släpps den 20 augusti.