Pressbild Pressbild

Scandic i Värtahamnen får skybar och spaavdelning

Scandic utökar sitt hotellkomplex och blir med ytterligare 14 500 kvadratmeter i Värtahamnen. Scandic Ariadne kommer att påbörja sin renovering under hösten 2022, en totalrenovering som innebär ett helt nytt koncept och 40 nya rum. Det innebär också en helt ny restaurang för över 300 gäster samt en skybar och relaxavdelning högst upp i byggnaden.

Scandic Ariadne i Värtahamnen kommer att renoveras och byggas ut med flera olika avdelningar fördelat i hotellets byggnad, något som görs tillsammans med Niam. Bland annat kommer det att finnas en relaxavdelning med gym samt skybar högst upp på våning 17, restaurangen utökas för att kunna ta emot närmare 340 gäster, lobbyn och receptionen får ett nytt utseende och hotellet får 40 nya rum. Utöver detta innebär renoveringen även ett omfattande hållbarhetsarbete och cirkulärt tänkande – bland annat kommer delar av rumsinredningen att vara miljöcertifierad eller tillverkad av återvunnet material med en livslängd på upp till 15 år.

– Scandic Ariadne är ett av våra äldre hotell i Stockholms innerstad och tillsammans med Niam känns det fantastiskt att nu få skänka nytt liv till både hotell och område. Stadsutvecklingen i Värtahamnen är ett mycket spännande projekt och lockar redan idag en mängd internationella resenärer från kryssningsverksamheten på andra sidan kajen, till besöksnäringen i Stockholm. Under våren 2024 ser vi fram emot att fortsatt kunna erbjuda internationella, nationella och lokala gäster en hotellupplevelse i världsklass, samtidigt som Värtahamnen växer fram, säger Peter Jangbratt, Sverigechef på Scandic Hotels, i ett pressmeddelande.

Scandic Ariadne väntas kunna välkomna sina gäster till det nyrenoverade hotellet våren 2024.

Information
Visa på karta