Scandic lanserar nytt hotellkoncept – öppnar i city

Den 5 september checkade de första gästerna in på Scandic Go på Upplandsgatan 4. Tanken är att locka den nya generationens resenärer, vars fokus inte är hotellvistelsen.

Scandic Go ska erbjuda enkla och smidiga boenden på centrala lägen och till ett lite lägre pris. Det nya konceptet ska locka med lite lägre priser, självbetjäning, hållbara designval, tvättmöjligheter och enklare matservering.

På Upplandsgatan har man mest dubbelrum, men de andra Go-hotellen ska inredas med exempelvis rum med våningssängar för kompisgäng. Enklare mat går att beställa via mobilen, som streetfood och grillade smörgåsar, och den traditionella frukostbuffén har ersatts av kaffe, te, croissanter, smörgåsar och juicer.

Hotellet vill skapa en miljövänlig upplevelse och har har miljöcertifieras med Svanen. Återvunnet material har prioriterats, såsom stolar tillverkade av kaffesump och bordsskivor av återvunna textilier.

Scandic Go har inretts med hållbara designval. Foto: Scandic/Pressbild

– Scandic Go ska erbjuda en smart vistelse för den vars fokus är att uppleva staden. Vi behöver förstå och anpassa oss efter den nya generationens resenärer där själva hotellvistelsen oftast inte är det mest centrala. Vi vill därför inte begränsa någon med fasta måltider eller att betala för andra tjänster i priset för ett hotellrum. Bo centralt, ät när du vill, res lätt och hantera enkelt din vistelse via mobilen, säger Thérèse Cedercreutz, chief commercial officer på Scandic, i ett pressmeddelande.

Scandic Go på Upplandsgatan 4 är först att öppna. Sommaren 2024 öppnar nästa, då på Fridhemsplan.