Scandic släpper hållbar öl – gjord på bröd

Scandic släpper hållbar öl – gjord på bröd

Johanna Lagerkranser, Content Writer SE, Thatsup Johanna Lagerkranser, Content Writer SE, Thatsup
Johanna Lagerkranser

Öl bryggt på överblivet bröd, det är det senaste inom hotellkedjan Scandics hållbarhetsarbete inom mat och dryck. Zero Waste Ale heter ölsorten som nu släpps på tio svenska hotell i samarbete med Spendrups och som kommer att sluka 400 kilo bröd per år.

– Det här är ett tydligt exempel på hållbarhetsprojekt som kan göras ihop med andra aktörer. Vi kan inte göra arbetet själva utan vi behöver bli ännu vassare på hållbara och roliga projekt tillsammans med andra som värdesätter det lika högt som vi, säger Thomas Fankl, ansvarig för Food & Beverage på Scandic Sverige.

I Stockholm kan man hitta den nya "brölen" på Scandic Klara, Scandic Continental och Scandic Park.

Tipsa oss

Tycker du att vi har missat något i artikeln?

Vi på Thatsup har lång erfarenhet av att guida våra läsare till stans guldkorn. Sedan 2008 har våra redaktörer skrivit initierade guider till bland annat restauranger, barer, caféer, hotell och frisörer. Våra guider består av handplockade tips baserade på vår lokalkännedom och de uppdateras bland annat med hjälp av vår fokusgrupp där vi gemensamt diskuterar urval och innehåll. Vi arbetar ständigt med att inspirera och ge dig bästa möjliga upplevelse, var du än är och vad du än letar efter.