Seinfeld i Globen

Det var tolv år sedan den nu 56-årige Jerry Seinfeld senast var här. Men 2011 är han tillbaka, närmare bestämt den 5 juni, då han intar scenen inför ett förhoppningsvis välfyllt Globen.

Hans namn är ett av världens allra största på standup-scenen, men för de flesta är han nog mest känd för sin TV-serie "Seinfeld". Serien gjordes i 9 säsonger, 180 avsnitt, och sändes mellan 1989 och 1998. Och hade det inte varit för att Jerry själv tackade nej till gigantiska belopp, för att gå tillbaka till ståuppandet, så hade vi förmodligen sett ytterligare ett gäng avsnitt. Serien anses fortfarande vara en av världens mest populära serier någonsin.

- Det känns nästan på gränsen till overkligt men det är verklighet - Jerry Seinfeld kommer till Sverige! När han intar Globen den 5 juni så skriver han in sig i historien som den första komiker som någonsin uppträtt i Globen och Jerry Seinfeld gör därmed det största enskilda gig en komiker gjort i det här landet. Det kommer bli en magisk kväll, säger en uppspelt och stolt Mårten Andersson från Raw Comedy.

Jerry har länge varit en inspirationskälla för komiker världen över och Henrik Schyffert säger förväntansfullt: "Observationskomikens yoda kommer till stan med nytt material. Längst fram!!!"

Biljetterna släpps den 20 december via Ticnet och kostar en hel del - mellan 695kr och 1795kr, beroende på plats.