Seven Pounds

Seven Pounds inleds med att vi ser karaktären Ben ringa en ambulans med anledningen att han vittnat ett självmord. När det frågas vem offret är, svarar han att det är han själv. Efter det annorlunda anslaget, börjar vi följa Bens liv genom tillbakablickar.

Ben jobbar som skatteindrivare och besöker ett antal hushåll, där han inte blir populär när han berättar sitt uppdrag. Men det är någonting underligt med Ben. Han bär på en djup hemlighet, och visar sig vara en väldigt godhjärtat skatteindrivare som hellre vill hjälpa än att stjälpa. När han sedan förälskar sig i en av sina kunder Emily, som även är dödssjuk, börjar dramat nystas upp och pusselbitarna till varför han kommer vilja ta sitt liv börjar sakta men säkert sättas ihop.

Den italienska regissören Gabriele Muccino har med denna vackra och sorgliga film fått ett internationellt genombrott, och blivit hyllad världen över. Huvudrollerna spelas av Will Smith och Rosario Dawson.

Filmen har premiär fredagen den 6/2 SF's Biografer, och man gör bäst i att se den då man varken har bråttom eller känner sig okoncentrerad.