Sista chansen att se Al Pitchers FIKA Tour

Al Pitcher är Sveriges (från Nya Zeeland, men numera permanent boende i Stockholm) bästa komiker enligt oss på Whatsup. I augusti 2011 blev han också utnämnd till det på Svenska standup-galan. Det och citaten nedan räcker för att beskriva varför man borde gå och se honom. FIKA Tour är en fullängdshow som Al Pitcher har uppträtt med runt om i Sverige sedan förra året. I höst är sista chansen att se den.


Malmö: Tangopalatset 16 september.

Uppsala: Reginateatern 3 oktober.

Stockholm: Södra Teatern. 4 och 5 oktober.

Jönköping: Jönköpings teater 6 oktober.

Kalmar: Kalmar teater 7 oktober.

Norrköping: Scandiateatern 12 oktober.

Luleå: Kulturens hus 17 oktober.

Umeå: Sagateatern Biljetter 19 eller 20 oktober.

Helsingborg: Konserthuset 22 oktober.

Göteborg: Draken 25 oktober.

Västerås: Konserthuset 29 oktober.

Falun: Folkets Hus, 31 oktober.

Sundsvall: Sundsvalls Teater 1 november.

Karlstad: Scalateatern 3 november.

Halmstad: Halmstads teater 6 november.

Lund: Lunds Stadsteater, 7 november.

Örebro: Hjalmar Bergmanteatern 11 november.

Citat från FIKA Tour

"Vi är 20 minuter in i showen. Publiken kippar efter andan efter att skrattat så mycket och länge. På riktigt. Al Pitcher märker det och drar ner på tempot. Stannar nästan upp. Låter publiken hämta sig. Står och gungar med stativet. Låtsas fixa med micken.
Sen gasar han igen...", Arne Hansson

Premiären i Umeå "Pitcher lockar till gapskratt"

Arbetarbladet Gävle "Briljant, Al Pitcher"

Corren "Hatten av"

Östersundsposten "...Vissa stunder hörde jag nästan inte vad komikern sa för att den näst intill fullsatta salongen dånade av skratt. Folk kippade efter andan, hostade och grät av garv. Och jag var en av dem..."

Allehanda Örnsköldsvik "Succéshow av Al Pitcher"

ttela "Det finns mycket jag skulle kunna skriva om Al Pitcher Fika Tour , men det är ingen idé. Jag kan inte förklara hur bra den var. Den måste ses."

Sydöstran Karlskrona. ""Frågan är om det skrattats så mycket någon gång i salongen efter biograftiden?"


Tidigare pressröster

"Al Pitchers träffsäkra och kärleksfulla drift med sina nya svenska landsmän är tveklöst roligast av allt." Malin Clausson, GP

"...Mest skoningslöst rolig är Al Pitcher, från Nya Zeeland, som med frenetisk kärlek skildrar svenskheten utifrån, ett alienperspektiv som stöper komik av det mest oväntade..." Marcus Grahn, Värmlands Folkblad

"...Om det förekommer hype inom svensk stå-upp så kretsar den just nu kring Nya Zeeländaren Al Pitcher. Jag kan bara låta mig sköljas med i vågen, för det här i ruggigt bra...." Erik Grenestam, Östgötacorrespondenten

"Sorry, ni som inte var där, men ni missade ett stand up comedy-framträdande av världsklass. Nyazeeländaren och numera stockholmsbosatte Al Pitcher bjöd på en kväll som vi som var där kommer att bära med oss länge, länge. Själv minns jag inte ens när jag senast hade sådana skrattkrampsanfall." Stefan Lindqvist, Helsingborgs Dagblad

Citat från uppträdanden på Raw Comedy


"...Al Pitcher själv värd de nästan trehundra kronorna som biljetten för evenemanget kostar. Fantastiskt rolig humor som får glädjetårarna att spruta!"
Emelie Makrill, Jönköping City

"Bäst: Al Pitcher om bisarra svenska traditioner
Al Pitchers träffsäkra och kärleksfulla drift med sina nya svenska landsmän är tveklöst roligast av allt."
Malin Clausson, GP

"...Mest skoningslöst rolig är Al Pitcher, från Nya Zeeland, som med frenetisk kärlek skildrar svenskheten utifrån, ett alienperspektiv som stöper komik av det mest oväntade..."
Marcus Grahn, Värmlands Folkblad

"Världsklass
...iakttagelserna av det svenska håller dock världsklass och tyvärr är Al Pitcher kanske redan för stor för intimare landsortsgig..."
Erik Grenestam, Östgötacorrespondenten