Sista veckan på Lava

Kulturhusets rum för ung kultur, Lava, fullkomligt matar roliga arrangemang de närmsta veckorna. Hit kan du komma om du känner dig pyssligt kreativ eller redo att spåna på storslagna projekt. Många som besöker Lava gör det för att träffa kompisar och bara vara, men faktum är att detta centrum för ung kultur är allt annat än tillbakalutat. Här händer massor! Fotokurs, dans och cirkus - tryck på läs mer för att se ett fullmatat schema på Lava.

"Entertainment or Stupidity"

Fredag 13/6 intas Kilen på våning K1 av sju unga cirkusartister. De är där för att visa dig galna konstformer på ett uppfinningsrikt och "nytänkande" sätt. Dans, akrobatik, musik och teatersketcher blandas med stunts, video, animation och cirkus. Var på plats klockan 19.00 om du vill imponeras och fyllas av inspiration och glädje!

Helt gratis.

Fotokurs

Nu på söndag (15/6) kan du som vill veta mer om fotografering besöka Lava mellan 12.00 och 16.00. Grunderna i teknik och analogt mörkrumsarbete är bara delar av vad som lärs ut. Ett ypperligt tillfälle för dig som funderar på yrket fotograf, eller bara har fotografering som hobby. Anmälan görs via mail till [email protected]. Varje kurstillfälle omfattar två söndagar.

Kostnad för kursen (inklusive material): 200 kr.

"The Session"

Dröj dig gärna kvar på Lava efter söndagens fotokurs. Klockan 17.00 startar nämligen The Session, ett samarbete mellan Lava och HipHop Playgrounds (som var med om att lyfta den svenska hip hop-dansscenen i början av 2000-talet). Hela Lava fylls av hip hop, jam, dans och liveakter, självklart till skön musik som får blodet att pumpa. Denna magiska kväll i hip hopens tecken bjuds det på allt från shows till battles!

Inträde: 60 kr.

Förutom alla sköna events är Kulturhuset och Lava alltid aktiva med nya teatrar, foto- och konstutställningar. Mer om dessa kan du läsa på Lavas och Kulturhusets hemsidor; lavaland.se och kulturhuset.stockholm.se. Lava arrangerar dessutom regelbundet workshoppar, bland annat i screentryckande. För mer info och intresseanmälan: [email protected].

Lavas Öppettider

Verkstad, infodisk/projektmottagning och gallerier:

tisdag - fredag kl. 14.00 - 19.00

lördag - söndag kl. 12.00 - 16.00

Arrangemang:

fredag - söndag med start kl. 18:00 och slut senast kl. 23:00

Projekt- och arrangörsgruppsarbete:

måndag - fredag kl. 08.30 - 19.30
lördag - söndag kl. 12.00 - 16.30