Skandinaviens nya mötesdestination öppnar 2020

I november 2020 är renoveringen av Quality Airport Hotel Arlanda klar och i samband med det även den nya tillbyggnaden – den nya mötesarenan Scandinavian XPO på 40 000 kvadratmeter.

Området kring Arlanda flygplats expanderar då flera nya aktörer ser intresset i att öppna i närheten av flygplatsen och en ny flygplatsstad växer successivt fram. I samband med att Quality Airport Arlanda åter öppnar i november 2020, efter en omfattande renovering, öppnar även tillbyggnaden Scandinavian XPO.

Ambitionen med Scandinavian XPO, som öppnar i den gamla Eurostop-byggnaden vid E4:an, är att skapa Nordens närmaste mötesplats med plats för över 5000 besökare. Den nya mötesarenan kommer att rymma tre mässhallar, träningsanläggningar, skjutbana och en läkarmottagning. Anläggningen kommer att ha alla Skandinaviens huvudstäder inom en timmes radie, vilket gör det till en given destination för större event och mässor.

– Vår ambition är att skapa en internationell mötesanläggning för hela Skandinavien och i förlängningen även Europa där olika aktörer kan mötas i olika syften och konstellationer. Dessutom är det så att om du i framtiden ska vara en attraktiv och spännande mötesarena behöver du idag helt andra faciliteter än vad som krävdes tidigare och det är en av anledningarna till varför vi satsar på en helhetslösning för våra eventbesökare. Exempelvis genom tränings- och hälsofrämjande aktiviteter, säger Dieter Sand, vd Arlandastad Holding.

Samtidigt planeras det även att utöka infrastrukturen i området med nya vägar, spår, kollektivtrafik och kostnadsfri transport till terminalerna.