SM-final i bolltrixande i Nacka

För ett år sedan drog Red Bull igång ännu ett projekt inom kategorin freestyle. Allting kulminerade i en succéartad världsfinal i Sao Paulo, Brasilien. Sporten det handlar om är alltså fotboll.

Till säsongen 09/10 är Red Bull Street Style tillbaka - och är på väg mot en final i Sydafrika i april nästa år. Förra året deltog 45 länder där fransmannen Arnaud "Séan" Garnier tog hem guldet. I juryn hittas förre världsstjärnan och freestyle-ikonen Edgar Davids, Brasiliens Bebeto och Falcão, samt breakdance-legendaren från New York - Crazy Legs.

I år har nationella kvalificeringar arrangerats i över 60 länder. I Sverige hölls kval i Stockholm, Göteborg och Malmö, plus extra videokval för de som inte kunde närvara på plats. Från dessa tävlingar har totalt 16 stycken finalister plockats fram, däribland Sveriges representant från förra året, Rickard Sjölander.

Finalisterna:
Rickard "Palle" Sjölander (Förra årets vinnare)
Emil Jylänlahti
Jarik Bulavko
Adam Qvarforth

Tom Karlsson
Mattias Linder
Marcus Holmberg
Emil Olsson
Philip Warren Gertsson
Victor Olofsson
Erik Arvidsson
Joakim Kjellgren
Oliver Cherek
Gustav Björnberg
Johan Åkesson Rempe
Arvid Andersson



Festligheterna startar 18.00 på Äventyrskontoret. Platserna har varit extremt begränsade och rapporteras tyvärr redan vara slut. Men videoklipp från finalen kommer att finnas tillgängliga på den officiella hemsidan, här. Där går det även bra att följa andra länders kvalificeringar och vägen till världsfinalen i Sydafrika nästa år.