SM i snöbollkrig

Längtar du efter att få sula iväg en perfekt pressad snöboll men känner att du är lite för gammal för snöbollskastning? När det äntligen har blivit dags för SM i snöbollskrig är ålder bara en siffra, så kavla upp ärmarna och ge dig in i spelet!

Den fysisk och tekniskt utmanande aktiviteten kallas för Yukigassen och etablerades på allvar i Sverige år 2009. Detta tack vare studenter vid Luleå Tekniska Högskola. Yukigassen kommer ursprungligen från orten Sobetsu i Japan, där man tyckte att det var dags att förvandla spontana snöbollskrig till en riktig sport.
Anta utmaningen och anmäl ditt lag till SM-kvalen. I Stockholm hålls kvalificeringsmatcherna vid Kungliga Tekniska Högskolan den 7 februari. Tävlingen är öppen för alla över 18 år och varje lag ska ha minst tre kvinnliga och minst tre manliga medspelare. Det lag som klarar sig hela vägen och vinner SM-finalen får en resa till VM i Japan. Ett av de redan anmälda lagen är Rix Morgon Zoo. För mer information klicka här.

Snabbregler:
Laget består av tio spelare varav sju är aktiva på plan. Två sitter på avbytarbänken. Fyra spelare i anfall och tre i försvar. En match är 3 gånger 3 minuter. Vinst i minst två omgångar betyder seger.
På Yukigassen-banan finns sju olika snövallar och varje lag har en flagga att försvara på vardera planhalva. Lagets uppgift är att försvara den egna flaggan men samtidigt kämpa för att erövra motståndarlagets flagga. Så fort en spelare blir träffad av en snöboll får han eller hon lämna planen. Har man inte lyckats erövra motståndarlagets flagga så vinner det lag med flest spelare på plan.

Samla ihop lagkamraterna och anmäl er här.