Smaka på Stockholm byter namn – blir Smaka Good Food Festival

Obs. Festivalen inställd pga coronaviruset.

I höst återvänder en av världens största matfestivaler, Smaka på Stockholm, till Kungsträdgården för 29:e året – dock med nytt namn: Smaka Good Food Festival. Tanken är att bredda utbudet av mat och dryck, men att bjuda på samma folkfest som vanligt.

Den populära matfesten, som har flyttats fram från juni till september på grund av coronaviruset, kommer att innehålla många nyheter i år – men lojala besökare ska känna igen sig. Framförallt vill man tillgodose ännu fler smaker och intressen, och en stor nyhet är givetvis namnet.

– Smaka symboliserar alla fantastiska smakbitar. Good Food kändes logiskt att lägga till, det är framtidens mat som alltid ska vara Good for the planet, Good for you och Good tasting, berättar Anders Sewerin, en av festivalens grundare.

– Vi fortsätter också att presentera startups och entreprenörer som bidrar till att utveckla framtidens mat mot mer hållbarhet och hälsa, tillägger Johan Turesson, den andre grundaren.

Man vill även bjuda in fler deltagare från hela landet och resten av världen.

– Vi kommer att göra festivalen mer öppen för deltagande restauranger, kockar och entreprenörer från hela Sverige – och världen, såklart, säger Daniella Illerbrand, Director of Content på Sweden FoodTech som äger Smaka Good Food Festival.

Utöver det stora utbudet av mat och dryck väntar bland annat ett nytt scenkoncept med kockar och svenska artister, fler aktiviteter och en speciell huvudrestaurang. Fullständigt program och nya uppdateringar släpps här på Thatsup.