Smaka på Stockholm!

Fem dagar fyllda med nöjen, musik, mat och dryck för alla smaker. Varje år kommer närmare en halv miljon människor till Smaka på Stockholm. I år är det för sjuttonde gången festivalen, som tidigare hette Restaurangens dag, intar Kungsträdgården under en knapp försommarvecka. En vecka då det alltid är vackert väder. En vecka när precis alla kommer till Kungsan. Ändå blir det aldrig besvärande trångt.

- Ytan är stor, och folk kommer vid så olika tidpunkter. När Eldkvarn spelar första kvällen är det alltid knökfullt men det ska det ju vara, då blir det som roligast, säger Markus Saari, grundare till Smaka på Stockholm.

- Grundtanken är att visa hur viktiga krogarna är. Måltiden är något att samlas kring och vi vill visa upp det enorma utbud av restauranger som finns i vår vackra huvudstad.

Sedan några år tillbaka finns Smaka på-assietterna att köpa för 25 kronor i de olika tälten, så att man får chansen, och orkar, att smaka på alla de olika restaurangernas utbud - utan att bli varken övermätt eller pank.

Mellan onsdagen och söndagen hinner profiler som Peter Settman, Charlotte Perreli och Rongedal delta i programmet och de kända kockarna Melker Andersson och Mathias Dahgren finns med i startfältet till Årets Nationalrätt, som avgörs på fredagen.

Foto: Peter Backman