Sommarbion i Rålis är tillbaka

Utomhusbion i Rålambshovsparken är äntligen tillbaka. Under öppen himmel kan du njuta av en förhoppningsvis stjärnklar himmel och underhållning på vita duken när Stockholms filmfestival återigen bjuder in till sommarbio i Rålis den 17-21 augusti. Nytt för i år att är att publiken fått rösta fram filmvisningarna. Ta del av gratis filmkvällar och njut av sommarens sista månad tillsammans med andra filmentusiaster.

Lagom till att augustis sensommarmörker sveper in över Stockholm riggar Stockholms filmfestival upp en enorm bioduk i Rålambshovsparken där du kan ta del av gratis filmkvällar. I över 30 år har sommarbion av Stockholms filmfestival varit en stående punkt på programmet, och en höjdpunkt för filmälskare i Stockholm.

Den första utomhusvisningen arrangerades sommaren 1991, då i Kungsträdgården. Ett event som då var det första av sitt slag. Året efter kom en rekordpublik på cirka 30 000 besökare till Kungsan för att för att se Hamlet, när skådespelaren Ernst-Hugo Järegård på egen begäran klättrar upp på en gigantisk stege och introducerar filmvisningen.

Sedan dess har Stockholms filmfestival visat moderna filmklassiker och kultfilmer runtom i Stockholm på platser som Humlegården, Tantolunden, Berzelii park och stadion, men Rålambshovsparken har blivit en favorit bland besökarna och är idag en klassiker förknippad med sommarbio – en sommartradition som besöks av över 40 000 människor varje år.

Precis som vanligt kommer Stockholms filmfestival att bjuda alla besökare på gratis filmvisningar, och även snacks och dryck kommer att finnas på plats.

– Vi är otroligt glada att vara tillbaka i fina Rålis och att få bjuda sommarpubliken på denna filmfest under bar himmel. För att fira en av sommarens höjdpunkter för filmälskare har vi bjudit in publiken att välja årets filmer. Det blev en härlig blandning av kultklassiker, japansk anime och rymdskräck, säger Beatrice Karlsson, programchef, i ett pressmeddelande.

Sommarbio 2022

Onsdag 17 augusti: Jurassic Park (Steven Spielberg)

Torsdag 18 augusti: Amelie från Montmartre (Jean-Pierre Jeunet)

Fredag 19 augusti: Alien (Ridley Scott)

Lördag 20 augusti: The Matrix (Lana Wachowski & Lilly Wachowski)

Söndag 21 augusti: Spirited Away (Hayao Miyazaki)