Soulsångerskan Leela James spelar på Stockholm Jazz Festival

Soulsångerskan Leela James spelar på Stockholm Jazz Festival

Den här artikeln är ett tips från en läsare.

Soulsångerskan Leela James återvänder till Stockholms jazzfestival efter sin hyllade spelning för snart 15 år sedan. Med rötterna i den klassiska soulen bjuder hon på en svängig kväll i soulens, funkens och jazzens tecken.

Med debutplattan A Change Is Gonna Come gjorde sångerskan och låtskrivaren Leela James storstilad entré i neo-soulens rike. Fyra år senare, 2009, var Leela en av artisterna på Stockholms jazzfestival när den ännu firades på Skeppsholmen. Ett år som också hade den äran att ta emot Sonny Rollins, Abdullah Ibrahim och McCoy Tyner. 

Under åren har den Soul Train Music Awards-nominerade James släppt sju LP-skivor, haft sju topp-20 radiosinglar, och två ettor på Billboard-listan. Nu kommer denna Los Angeles-födda R&B-, soul- och jazz-stjärna tillbaka till Stockholm Jazz Festival tillsammans med sitt band för en kväll under Nalens ljuskronor. Inspirerad av artister som Roberta Flack, Marvin Gaye, Mavis Staples, James Brown – som hon delat scen med – och Etta James – som hon hyllade på plattan In The Spirit of Etta James – gör Leela James på senaste plattan See Me, soul med rottrådarna tillbaka i ett gyllene, beat-dränkt 70-tal med den råa, nära närvaron hos föregångare som Mavis Staples och Chaka Khan, med stråkbaserad disco-funk och eleganta soul-ballader.

Information
Visa på karta
  • Datum
    22 okt
Pris
395 kr
Plats
Nalen