Sphere The Experience

Sphere är ett eventföretag som planerar att bli Nordens största arrangör inom klubb-/elektronisk musik. Hur det blir med den saken får vi se, men på pappret låter det onekligen som det är ett gott försök.

Lördagen den 26 april (18-03) i Globen och på Annexet är det dags för Sphere The Experience. Tio av världens största DJs ("läs mer" för mer info) kommer att vara på plats för att spela det senaste inom den elektroniska musiken.

Sphere vill skapa något som tidigare aldrig funnits i Sverige och Norden. The Experience blir deras första satsning, och det kan liknas med Amsterdams Sensation White eller Berlins Love Parade. De vill locka dit oss vanliga musikentusiaster men fortfarande kunna bjuda på något för de inbitna fansen inom housevärlden.

Jag tror att det kommer bli mäktigt!

För mycket mer information om detta massiva event, tryck på "läs mer".


Mer info

Klara DJs är bland annat ATB, Cosmic Gate (på bilden), Robbie Rivera, Matt Darey, Wally Lopez, John Dahlbäck, Laidback Luke, Brian Cross, Dave Spoon och Eddie Thoneick. Mer om dem längre ned. DJs kommer att finnas på samtliga ytor i Globen och Annexet. Det kommer att finnas två huvuddansgolv med kapacitet för fem respektive fyra tusen människor.

Biljetterna säljs via Ticnet och kostar 400 kronor exklusive serviceavgift. VIP-biljetter kostar 600 kronor styck.


Som VIP får du tillgång till champagnebaren och VIP-områden avsedda för endast VIPs där våra sponsorer delar ut "goody bags", fulla med överraskningar. Man får även SPHEREs samlingsskiva ”SPHERE compliation - Volume 1”, som är ett dubbelalbum med det senaste inom house och electro. Man får dessutom förtur till "Aftermath" som är SPHEREs officiella efterfest som äger rum på Clarion Hotel. För de som inte är VIP kostar Aftermatch 200 kr. Artisterna som kommer spela där är bland annat John Dahlbäck och Eddie Thoneick.

Åldersgränsen är 20 år.

Om ni vill läsa mer så har jag lagt in presspresentationen av alla artisterna här nedan, under länken.

Enjoy!

spheretheexperience.com/


ATB (Ministry of Sound)
Genre: Trance, Electro
Speltid: Globen 00:00 – 01:30
André Tanneberger är en av Tysklands största DJ:s och producenter av elektronisk musik. Senaste skivan "Trilogy" släpptes i maj 2007. På singeln ”Renegade” samarbetar han med Heather Nova. Enligt den officiella DJ-rankingen är ATB rankad fyra i världen.
På fritiden föredrar ATB helst att lyssna på ”chillout trance”-musik, med lugna och mjuka ljud. Vilket kan tyckas konstigt då han själv kör trance på ett motsatt vis, med mycket trummor och bas, samt trancevokaler. Han är även nära vän till den kända tranceproducenten Sash.
Hemsida: www.atb-music.com

COSMIC GATE (Kiss That Sound Management) (på bilden längst upp)
Genre: Hard Trance
Speltid: Globen 01:30 – 03:00
Tyska hard-trance pionjärer som bildades 1999 av Claus Terhoeven (Nic Chagall) och Stefan Bossems (DJ Bossi). De slog igenom med ”Fire Wire” år 2001 och är idag en av världens ledande akter inom house och techno.
Under de senaste åren har Cosmic Gates sound ändrats och sakta men säkert flyttats från den hårda trancemusiken till en mer mjukare, subtil och energisk musikstil.
Hemsida: www.cosmicgate-music.de/

ROBBIE RIVERA (Juicy Music)
Genre: House, Progressive
Speltid: Annexet 22:30 – 00:00
Puerto Ricos Robbie Rivera är en av världens ledande DJ:s och artister inom Electro och house. Han toppade amerikanska dancelistan två gånger under 2001 med "Feel This" och "The Hum Melody".
Robbie Rivera har släppt musik under olika pseudonymer, såsom ”Rhythm Bangers”, ”The Wicked Phunker” och ”68 beats”. Han var även den ena halvan av dansmusikgruppen ”Soul Logic”, vilket blev ett av hans största projekt ihop med producenten Chico Secci.
Hemsida: www.robbierivera.com/


Laidback Luke
LAIDBACK LUKE (Plastic City)
Genre: House
Speltid: Annexet 01:30 – 03:00
Hollands DJ nummer ett slog igenom med skivan "Electronic Satisfaction" 2002 och har sedan dess dominerat dansgolv runtom i världen.
Förutom dominansen på dansgolvet, producerade och spelade Laidback Luke årets låt ”We Can Not Get Enough” på erkända Dance Valley 2003. Han har även alltid haft förmågan att få klubbar att bli utsålda runt om i världen och inte minst i Sverige där han jobbat intensivt med Swedish House Mafia där trion Axwell, Sebastian Ingrosso och Steve Angelo ingår.
Hemsida: www.laidbackluke.com/


Matt Darey
MATT DAREY (Darey Products)
Genre: Trance, Progressive
Speltid: Globen 22:30 – 00:00
Brittisk DJ som anses vara en av grundarna till trance-fenomenet. Senaste singeln "Beautiful Day" tog sig in på amerikanska Billboards topp 20-lista. Matt Darey driver radiokanalen Nocturnal och har sålt över två miljoner skivor.
Han är förmodligen mest känd för sina arbeten inom ”Euphoria Trance Series”, ”Gamemaster” (under namnet Lost Tribe) och remix på Agnelli & Nelsons låt ”El Niño”. Matt framför sin trancemusik för det mesta i hemlandet Storbritannien och spelar på klubbar som Gatecrasher och Silky, men även på webben på ”Digitally Imported European Trance” radiostation.
Hemsida: www.mattdarey.com/v2/


Brian Cross
BRIAN CROSS (Juicy Music)
Genre: Electro, Progressive, Electronica
Speltid: Globen 21:00 – 22:30
Ung spansk DJ som anses vara en av Europas mest lovande. Senaste singeln ”4U” har blivit en stor hit på dansgolven över hela världen.
Brian är även återkommande DJ på Ibiza för ”Amnesia Ibiza Trance World Tour” och spelar på Armanda Nights @ Amnesia Ibiza med DJ’s som Armin van Buuren, Markus Schultz och MIKE. Hemsida: www.djbraincross.com


Walley Lopez
WALLEY LOPEZ (Vandetta Records)
Genre: House
Speltid: Annexet 21:00 – 22:30
Den spanske stjärnan började sin karriär som trettonåring i spansk radio. Wally slog igenom stort 2004 med "Just a Little More Love" och blev samma år utsedd till Årets DJ.
Innan karriären verkligen tog fart ledde han, från sin bas i Madrid, ett av Spaniens ledande radioprogram som presenterade det senaste inom house och techno.
Wally hade under det följande året haft äran att arbeta på de bästa spanska radiostationerna. Såsom Loca FM, Flaix FM och Maxima FM.
Hemsida: www.wallylopez.com/


Dave Spoon
DAVE SPOON (Ministry of Sound)
Genre: House, Electronica
Speltid: Annexet 00:00 – 01:30
Remixkungen och Sverigevännen Dave Spoon från Portsmouth i England har gästat Sverige flitigt och besöker nu Globen. Hans kommande skiva släpps under året.
Simon Neale, med artistnamnet Dave Spoon, föddes i Portsmouth, England i Storbritannien. Han började sin musikkarriär med att göra en mixtape på pappas musikbyrå ”Police, Stones & Other Records”. Nu när karriären verkligen satt fart har han gjort många besök på klubbar runt om i världen.
Hemsida: www.davespoon.co.uk/

EDDIE THONEICK (Cr2 Records)
Genre: Electro, House
Speltid: Aftermath 02:00 – 04:00
Det tyska DJ-stjärnskottet Eddie Thoneick sammankopplas ofta med upplyftande och tempostark housemusik. Han har spelat ett antal musikinstrument i över 20 år, men har fokusert mest på den elektroniska musiken som han jobbat med i 15 år.
Hans enorma bredd inom housemusiken och förmågan att alltid leverera nytt är bara en av anledningarna till varför han får så bra respons och kritik från andra DJ:s, skivbolag och klubbar runt om i världen.
Eddies egna ”Eddie Thoneick Sensation Mix”-CD fick ett oerhört stöd från andra världskända DJ:s då den släpptes. Låten ”Love Sensation” blev en av 2006 års största hits.
Hemsida: www.eddiethoneick.com/


Johan Dahlbäck
JOHAN DAHLBÄCK (Pickadoll Records)
Genre: Electro, techno
Speltid: Aftermath 01:00 – 03:00
Stockholmaren började sin karriär som femtonåring. Idag är han en del av den världsberömda duon Hugg & Pepp och driver dessutom skivbolaget PickaDoll.
– Producenter och DJ:s har det alltid funnits gott om i Sverige, men ändå har inte klubbarna hängt med så jag hoppas stora events som SPHERE ”The Experience” banar väg för fler liknande fester. Det här kommer att bli årets fest, säger John Dahlbäck.
Johns bakgrund börjar då han för första gången lånar pappas Atari-dator och börjar arbeta med den elektroniska musiken. Det slutar med att han hittar sitt eget sound och börjar producera och framföra den, vilket idag bevisar vilken kvalité han har som DJ.
Hemsida: www.johndahlback.com/

D.O.N.S. (Kingdom Kome Cuts)
Genre: House, Electro
Speltid: Annexet 03:00 – 05:00
Den erfarne producenten och Dj:n Ollie Goedicke började 1996 att producera och skapa Housemusik. D.O.N.S. första låt blev även hans första singel, ”Drop The Gun” och blev en massiv klubbhit som sålde stort Tyskland.
Efter sitt internationella genombrott världen över så har D.O.N.S. mest mixat tidigare utgivet material men har även gjort nya versioner av sin låt ”Pump up the Jam” tillsammans med Technotronic som är en de största och mest spelade danslåtarna någonsin.