Spöket i Köket på Fasching

Spöket i Köket på Fasching

Den här artikeln är ett tips från en läsare.

​​Spöket i Köket är ett svenskt/danskt/belgiskt folkfusion-storband har utmärkt sig som en folkmusikalisk urkraft på den skandinaviska musikscenen sen 2015 och besitter en sällan skådad partypotential. Det är helt enkelt en liten katastrofoni av hembränd folkmusik i storbandsformat, lika vårdslöst skränigt som betryggande vilsamt och lika sjövilt som medhårs.

Bandet består av tio musiker som spelar på tjugo instrument och sjunger på fyra språk, med hälen solitt nedstampad i traditionell musik och tårna spretandes ut i manouche-jazz, fusion, heavy metal och en stor dos raj-raj på logen. Ett lounge/rave-folkband, det enda i sitt slag.

De är flerfaldigt prisnominerade på Folk- och världsmusikgalan, Danish Music Awards, Manifestgalan och nu senast Grammis, för den senaste plattan Kurbis & Flames.

I bandet finns Nisse Blomster på gitarr, mandolin, banjo, sång och podorythmie, Signe Kierkgaard Schmidt på fiol, Mads Kjøller Henningsen på flöjter, vevlira, säckpipa och mungiga, Lies Hendrix på durspel, Sebastian Petersson på trombon, Albin Lagg på trumpet och flygelhorn, Erik Larsson på tenorsaxofon och klarinett, Henrik Büller på barytonsaxofon och altsaxofon, Erik Bengtsson på kontrabas och Emma Engström på piano och orgel.

Information
Visa på karta
  • Datum
    13 sep.