Standup på Kolingsborg med Oslipat

Oslipat är humorklubben som odlat fram en ståuppkultur där originalitet och experimentlusta har stått i främsta rummet. På Oslipat har publiken kunnat se improviserad humor, turbohumor, identitetsbyten och en lång rad andra experimentföreställningar. Men mest av allt har de kunnat se vanliga ståuppkvällar där nyskapande komiker utforskat ståuppformens möjligheter. Sedan 2011 kör Oslipat föreställningar varannan onsdag på Kolingsborg vid Slussen. Schemat för våren ser du nedan.

Plats: Kolingsborg
Tid: 20:00 (dörrarna öppnar 19:00)
Biljetter: 100 kr + förköpsavgift (120 kr i dörren)
Hemsida: Oslipat.com
Biljetter: Här

Onsdag 28 mars - Oslipat Improstandup
- se komikerna dansa efter publikens pipa!

Den 28 mars blir det en humorkväll på klubben Oslipat som är så oförutsägbar att inte ens komikerna själva vet hur det ska sluta. Improstandup är en föreställningsform som ståuppklubben Oslipat har utvecklat under de senaste tre åren. Alla skämt är improviserade. Publiken får påverka stor chans att påverka innehållet.


Josefin Johansson tillhör de mest erfarna inom improstandup, och hon säger så här om konceptet:
- Varje gång är jag livrädd och ångrar att jag inte fuskade och vitsade i förväg. Men sen står jag ändå där och drar saker ur ändan, ena roligare än den andra. Ibland är det till och med skämt.

Kringlan Svensson har också lika stor erfarenhet som Josefin. Och han säger så här:
- Dom tidigare kvällarna har varit en chockerande upplevelse. Jag har kommit på så inihelvete bra skämt och brustit ut i så mycket dumheter att jag inte slutat skämmas ännu.

De medverkande är:
- Marika Carlsson är lundatös och vald till bästa kvinnliga komiker 2006, även setts i Parlamentet.
- Kringlan Svensson. Värstingakademikern, har setts i Gabba Gabba och hörts i Pang Prego.
- Josefin Johansson med rötter i Pang Prego, syns numera överallt.
- Nils Lind är en Malmökomiker med laidback och smart humor.
- Emma Hansson från bland annat Centralskolan på SVT och duon Haggan och Ludret.
- Konferencierer: Fritte Fritzson och Marcus Johansson.

Onsdag 11 april - Oslipat får besök av tankesmedjan

Tankesmedjan är Sveriges bästa satirprogram. Fyra av programmets komiker är även standupkomiker, och dessa är samlade på Oslipat denna kväll.

De medverkande är:

- Simon Svensson är en sann ståuppekvilibrist. Om man bara har hört Simon på radio måste man skynda sig att se hur virtuos han är på scen. Smarta tankevurpor kombineras med hög skämtdensitet.
- Jonatan Unge är kort och gott en av Sveriges mest originella komiker. Att lyssna på Jonatan är som att få örtmassage i hjärnan.
- Ola Söderholm lyckas med sin intelligent resonerande stil få publiken att skrika av skratt. Det finns inga billiga poänger i Olas humor, och det bidrar till att han är den komiker i Sverige som mest påminner om Louis CK:s sätt att angripa scenhumor.
- Emma Knyckare hör du inte bara i Tankesmedjan. Du har även kunnat se henne i Extra Extra på TV3. Hennes avmätta framtoning kännetecknas av en alldeles egen språklig stil. Unikt och roligt. Och unikt roligt.
- Konferencierer: Fritte Fritzson och Marcus Johansson

Onsdag 25 april - Oslipat med Hentzel, Svan, Nilsen

De medverkande är:
- Dominik Hentzel är en av Sveriges mest intensiva komiker. Hans standup innehåller en god portion historieberättande. Men aldrig på humorns bekostnad. Du har sett honom i Parlamentet och RAW. Dessutom spelade han Sudden i Filmen G, och är nu tillbaka på Kolingsborg, där allt började.
- Moa Svan har hörts i P3:s humorprogram Kyss min plysch. Under de senaste åren har hon fått hängivna fans som älskar henne för hennes bitska och sardoniska framtoning. Moa har bland annat varit konferencier på de senaste invigningarna av Stockholm Pride.
- Lasse Nilsen är en av Sveriges vassaste komiker. Förutom sin politiska satir så är han den enda komikern i världen med fem års utbildning på legendariska l'ecole de mime d'Etienne Decroux i Paris. Något som gett honom en helt egen stil.
- Konferencierer: Fritte Fritzson och Marcus Johansson