Standup-stjärnan Russell Peters till Sverige

Russell Peters är en av världens mest framgångsrika komiker, aktuell i den hyllade filmen "Chef" och som domare i den populära komeditävlingen "Last Comic Standing". I april 2015 kommer han till Göta Lejon med sin nya show "Almost Famous".

Den kanadensiska komikern Russell Peters säljer ut arenor på fyra kontinenter och är enligt Forbes den tredje mest framgångsrika komikern i världen. En av hans senaste succéer är världsturnén "Notorious", som dessutom blev en bakom kulisserna-dokumentär i fyra delar, "Russell Peters vs. The World".

Russell Peters slog igenom 2004 när en av hans första större shower började få spridning på nätet. Därefter har det gått fort. Han var den första nordamerikanen att uppträda med standup i Indien och han har gjort föreställningar i bland annat Förenade Arabemiraten, Australien, Kina och Sydafrika och varit fältartist för de amerikanska trupperna. Han har också medverkat i inte mindre än 17 filmer och över 30 tv-program.

Standup-rutinerna brukar blanda kvicktänkta kommentarer till publiken med universella ämnen som fungerar lika bra i Singapore som i Sverige. Som kanadensare med indiskt påbrå tar han gärna upp etnicitet och får publiken att både skratta åt och reflektera över vanliga fördomar.

Russell Peters pågående världsturné når Göta Lejon den 22 april 2015. Biljetterna släpps den 28 november kl 10.00.

Datum: 22 april 2015

Biljett säljs via Ticnet och Blixten

Mer information: Göta Lejon