STCC kommer till Stockholm

Den 7-8 juni kommer STCC till Solvalla. I fjol kom racingen till Sveriges huvudstad på allvar, nu är det dags igen och STCC kommer till start med ett starkare startfält i huvudklassen än förra året. Dessutom får publiken uppleva en försmak av STCC:s satsning på rallycross som startar 2014.

Den 7-8 juni avgörs STCC Semcon Race på Solvalla. Landets absolut bästa racerförare gör upp om äran när Sveriges finaste travarena förvandlas till racerbana över en helg. Richard Göransson, Thed Björk och stockholmsföraren Jocke Mangslovar kommer att bjuda på stenhård racing mellan murarna på den trånga banan. Publiken bjuds också på Carrera Cup, Clio Cup, V8 Thunder Cars och en uppvisningstävling i RallyCross SuperCars som har premiär 2014.

20 000 kvadratmeter asfalt, 5 000 kubikmeter grus och 3 000 meter betongbarriär - det är bara en liten del av allt som ska på plats för att Solvalla ska förvandlas till racerbana på 1 250 meter för 24 timmar. 2012 skedde förvandlingen på 120 timmar. En duk läggs ut i kurvorna innan 5 000 ton fyllningsgrus körs in och jämnar ut höjdnivåerna. Asfalten läggs sedan direkt på travbanan. Det mobila säkerhetsmaterialet består av betongbarriärerna, säkerhetsstaket och tecpro (alt. till däckbarriärer) som är klassificerade att klara hastigheter över 300 km/h och används av Formel 1. Att återställa travbanan tar 36 timmar. Asfalt fräser man bort och grusmassorna plockas upp och körs iväg. Sedan är Solvalla en travbana igen. Asfalten används sedan i det svenska vägnätet som fyllnadsmassa vid reparationer.

Stadsdel: Solna

Plats: Solvalla, vid stallbacken. Entré genom Solvallas huvudentré
Datum: 7-8 juni

Biljetter: www.stcc.se