Stockholm får världens första vinhotell

Stockholm får världens första vinhotell

I januari är det premiär för The Winery Hotel - en kombination av hotell och vinfabrik som kommer att ligga vid Hagaparken i Solna. Här blir det vinupplevelser i Brooklyn-influerad industrimiljö med egen takterrass och vinorienterad restaurang.

The Winery Hotel kommer att inhysa stans första "urban winery", ett helt eget vineri med inspiration från vingårdar i Toscana och gamla industrilokaler i Brooklyn. Druvorna hämtas nedkylda från Terreno, en producent i just Toscana, och tanken är att producera 8 000 flaskor vin varje år.

Den 15 januari öppnar även restaurangen, Winery Kitchen, som kommer att ledas av kökschefen Markus Gustafsson och vinprofilen Michel Jamais. Restaurangen kommer att präglas av "naturligt, närodlat och nytänkande", och precis som i resten av hotellet blir det fokus på vin.

Utöver detta kommer hotellet att ha 184 rum, takterrass med pool, deli och vinotek med vinbar. Det kommer även att arrangeras vinprovningar, vinutbildningar och föreläsningar på plats.

- Vi vill ge våra gäster möjlighet att lära sig om konsten att göra vin, provsmaka och på andra sätt uppleva vinets värld, säger Ejnar Söder, initiativtagare och delägare på The Winery Hotel.


The Winery Hotel

The Winery Hotel slår upp portarna den 12 januari 2016.

Tipsa oss

Tycker du att vi har missat något i artikeln?

Vi på Thatsup har lång erfarenhet av att guida våra läsare till stans guldkorn. Sedan 2008 har våra redaktörer skrivit initierade guider till bland annat restauranger, barer, caféer, hotell och frisörer. Våra guider består av handplockade tips baserade på vår lokalkännedom och de uppdateras bland annat med hjälp av vår fokusgrupp där vi gemensamt diskuterar urval och innehåll. Vi arbetar ständigt med att inspirera och ge dig bästa möjliga upplevelse, var du än är och vad du än letar efter.