Stockholm får världens första vinhotell

I januari är det premiär för The Winery Hotel - en kombination av hotell och vinfabrik som kommer att ligga vid Hagaparken i Solna. Här blir det vinupplevelser i Brooklyn-influerad industrimiljö med egen takterrass och vinorienterad restaurang.

The Winery Hotel kommer att inhysa stans första "urban winery", ett helt eget vineri med inspiration från vingårdar i Toscana och gamla industrilokaler i Brooklyn. Druvorna hämtas nedkylda från Terreno, en producent i just Toscana, och tanken är att producera 8 000 flaskor vin varje år.

Den 15 januari öppnar även restaurangen, Winery Kitchen, som kommer att ledas av kökschefen Markus Gustafsson och vinprofilen Michel Jamais. Restaurangen kommer att präglas av "naturligt, närodlat och nytänkande", och precis som i resten av hotellet blir det fokus på vin.

Utöver detta kommer hotellet att ha 184 rum, takterrass med pool, deli och vinotek med vinbar. Det kommer även att arrangeras vinprovningar, vinutbildningar och föreläsningar på plats.

- Vi vill ge våra gäster möjlighet att lära sig om konsten att göra vin, provsmaka och på andra sätt uppleva vinets värld, säger Ejnar Söder, initiativtagare och delägare på The Winery Hotel.


The Winery Hotel

The Winery Hotel slår upp portarna den 12 januari 2016.