Stockholm Filmfestival: Humpday

I indiekomedin Humpday får den uppstyrde och ordentlige Ben besök av Andrew, den äventyrlige barndomskompisen. De finner ganska snabbt sin gamla jargong och Andrew inbjuds att stanna ett par dagar hemma hos Ben och hans fru Anna. En gemensam middag planeras, men Andrew får förhindrer då han snubblar in hos ett hippiekollektiv. När Ben sedan åker dit för att hämta upp honom förförs även han av den fria och enkla mentaliteten och de båda stannar för middag, och för storfesten som följer.

Efter diverse sprit och andra glädjeämnen kommer de in på ämnet porr och hippiesarna berättar lyriskt om en amatörporrfestival som hålls i konstens tecken. Inget utnyttjande och explicit, utan sex för konstens skull. Ben börjar fyllesnacka om att en fin grej att göra för detta konstprojekt vore att spela in en film där två vänner, uppenbarligen heterosexuella, har sex med varandra. Andrew vädjar till att Ben aldrig skulle våga detta, och en manlig tuppfäkning utspelas dem emellan. Idén verkar bättre och bättre, så bra att den till och med håller i sig under dagen-efter-bakfyllan.

Ben vill nu bevisa för Andrew att han inte helt och hållet är småstadens helyllekille, och att den äventyrlige Andrew inte ska tro att han är nåt bara för att han varit ute och rest. De två, heterosexuella, vännerna bestämmer sig därför att till hundra procent genomföra detta projekt. För konstens skull. Men kommer de verkligen att våga, och hur lägger man fram detta för sin fru?

Humpday är sannerligen en speciell film med ett välskrivet manus som presenterar denna otrolig handling som väldigt trolig. Man bara måste få reda på hur dessa två vänner ska gå tillväga.

Humpday visas på Stockholm Filmfestival på biografer:

Grand 21/11 kl. 22.30

Skandia 22/11 kl. 12.30

Saga 23/11 kl. 22.00