Stockholm Jazz Festival 2020 blir av – trots allt

I oktober kan alla jazzälskare njuta av livemusik runt om i Stockholm. Då återvänder nämligen Stockholm Jazz Festival, nästan som vanligt.

Musikbranschen har haft ett tufft år med mängder av inställda föreställningar på grund av coronapandemin. Trots motgångarna kan den stora jazzfestivalen Stockholm Jazz Festival arrangeras den 9-18 oktober.

– Årets upplaga ser förstås något annorlunda ut än tidigare år, och exakt hur annorlunda vet vi ännu inte. De cirka trettio medarrangörer och scener som samarbetar under festivalen väntar med spänning på regeringens besked om undantag från 50-regeln för kulturevenemang och vilka rekommendationer och restriktioner som följer på det beslutet, säger Eric Birath, festivalchef för Stockholm Jazz Festival, i ett pressmeddelande.

I och med reserestriktioner blir det många inhemska artister, men även internationella namn uppträder. Några som är klara är den brittiske pianisten Ashley Henry, grammisvinnaren Amanda Ginsburg, stjärnkvartetten 4 Wheel Drive och Lisa Nilsson tillsammans med Norrbotten Big Band.

– Vi kommer självklart följa utvecklingen extremt noga för att inte riskera våra besökares välmående eller sprida smitta. Hälsan kommer först, men musiken kommer på tät andraplats. Vi är många som längtat efter livemusik länge nu och då känns det extra underbart att kunna erbjuda ett så stort program trots allt, fortsätter Eric Birath.

Festivalen hålls bland annat på Engelen, Fasching, Glenn Miller Café, Häktet, Konserthuset och Artilleriet, samt flera andra festivalscener.