Stockholm Jazz Festival återvänder i oktober

Varje höst förvandlas Stockholm till ett jazzparadis när Stockholm Jazz Festival går av stapeln med konserter av både nya och väletablerade jazzakter. I drygt en vecka i oktober kommer publiken att få ta del av 288 akter på 80 scener och artister som som Leela James, Isabella Lundgren och Londonbaserade Kokoroko.

År 2012 flyttade Stockholm Jazz Festival inomhus till ett stort antal scener över hela Stockholm, och tio år senare hade festivalen växt till att ha närmare 25 000 besökare. Festivalen, som lockar både större och mindre namn, drivs av Jazzklubben Fasching.

Nu har höstens program släppts och presenterar jazzluncher, barnkonserter, intima spelningar, klubbkvällar och storbandsjam för alla smaker. Bland artisterna hittas bland andra Leela James, Monty Alexander, Siberian Hotheads, Joyce, Tonbruket, Amanda Ginsburg och Sarah Riedel.

– Med ett program i absolut världsklass på scener över hela Stockholm siktar vi på ett nytt publikrekord för den tolfte höst-versionen av Stockholm Jazz Festival. En festival som verkligen vuxit ut till att bli hela stadens jazzfest, säger Eric Birath, festivalchef för Stockholm Jazz Festival.