Amanda Ginsburg. Foto: Elvira Glänte Amanda Ginsburg. Foto: Elvira Glänte

Stockholm Jazz Festival firar tio år som inomhusfestival

Jazz i alla tänkbara varianter kommer att ljuda över stan när Stockholm Jazz Festival äger rum den 14-23 oktober. Festivalen, som arrangeras av Fasching, är en av Sveriges äldsta festivaler och ett av Stockholms största evenemang.

I år firar Stockholm Jazz Festival tio år sedan den flyttade inomhus och förlades till hösten. Sedan dess har jazzkatter i alla åldrar inte tröttnat – tvärtom, festivalen har vuxit sig större för varje år och nått ny publik och nya scener. I år ska 210 konserter på 56 olika scener äga rum runt om i stan.

Under några dagar kan man lyssna till både svenska och utländska musiker som intar scener som Konserthuset, Fållan, Glenn Miller och förstås navet i jazzklubb – Fasching. Här spelar akter som två av latinjazzens största, pianisten Gonzalo Rubalcaba och sångerskan Aymée Nuviola, den unga hyllade altsaxofonisten Immanuel Wilkins, basstjärnskottet Ilaria Capalbo, New Orleans-födda souljazzsångerskan Ledisi och musiker från den svenska jazzeliten – Milders PS, Lars Danielssons Libretto, Ellas Kapell och Damn!.

Amerikanska Ledisi uppträder på Stockholm Jazz Festival 2022. Pressbild

– Svensk jazz är inne i en mycket stark period med många etablerade och många unga lovande artister. Enbart bland sångerskor har vi Amanda Ginsburg, Isabella Lundgren, Lovisa Jennervall och nyligen skivdebuterade Helen Salim. Det känns kul att kunna presentera så starka svenska sångerskor sida vid sida med de amerikanskorna stjärnorna Judith Hill, Gretchen Parlato och Ledisi, säger Eric Birath, festivalchef för Stockholm Jazz Festival i ett pressmeddelande.

Stockholm Jazz Festival 2022 arrangeras av Fasching och äger rum den 14-23 oktober.

Information
Visa på karta