Stockholms festivalvecka bjuder på festligheter för hela familjen

Stockholms festivalvecka drar igång den 14 augusti med målgång den 19. I år samarbetar Stockholms Kulturfestival med Ung08. Under sex dagar fylls Stockholm med ett fullsmockat program för alla åldrar. Och inträdet är alldeles gratis.

Med ambitionen att ge hela familjen en oförglömlig upplevelse har Stockholms festivalvecka laddat upp med noga utvalda programpunkter. Från Ung08 väntas det bland annat uppvisningar kring Stora Scen, Klubben(från 16 år) och ett aktivitetsområde som fyller Kungsträdgården med musik, dans, prova-på, sport och allmänt häng för ungdomar mellan 13-19 år. Kulturfestivalen kommer att hålla i spelplatser på Sergels torg, Brunkeberg och Gustav Adolfs torg. Mellan spelplatser och aktiviteter härjar alltifrån scenkonst och teater till akrobatik och gatuartister.

Bland de artister man kommer att kunna se live ingår bland andra Ola Salo & Radiosymfonikerna(torsdag 16/8), Crooners & Canaries/Kafjes)(fredag 17/8) och Operan/Gat By Night.

För teaterintresserade kommer till exempel Variéte La Porte(14/8 och 18/8) att bjuda på varieté. Och för dansfantaster presenteras en föreställning av Cullbergbaletten(14/8). Även de allra minsta blir underhållna när Brunkeberg laddar med teater och aktiviteter för barn. Missa heller inte vandringarna(Walks) med olika teman över hela stan som festivalarrangörerna organisrerar.

Du som vill läsa mer om det hav av händelser och festligheter som fyller Stockholm under Kulturfestivalen kan kolla in det fullständiga programmet här.

Stockholms festivalvecka | 14-19 aug | fri entré