Stockholms första restaurang för folk med skägg

Det tyska konceptet Beard and Breakfast når nu äntligen Stockholm efter succéer i Kreuzeberg, Berlin och senast i Dalston, London. Restaurangen, som trots namnet serverar skäggvänlig mat hela dagen, slår idag upp dörrarna på Skånegatan på Södermalm.

- Jag stötte på Beard and Breakfast för två år sedan när jag var på inspirationsresa i Berlin och kände direkt att det här var något jag behöver där hemma, säger Putte Ingemarsson som nu tar konceptet till Sverige.

Konceptet går ut på att all mat serveras inuti små glutenfria surdegsknytten, som gör det lättare för skäggbärare att bekymmersfritt få i sig en hel måltid utan att behöva riskera att få mat i skägget. All dryck serveras med sugrör.

I övrigt beskrivs menyn som "klassiskt tyskt" med inslag från sydostasien. Här finns det mesta från ärtsoppa till äggnudelsallad på menyn, alltihop serverat i brödbollar.


Beard and Breakfasts ärtsoppa med pannkakor.

Med en meny som garanterar en kladd- och smulfri måltid tror Putte att även södermalmsborna ska omfamna idén.

- Mitt mål är att skapa en plats där människor med skägg kan känna sig bekväma med att ha just skägg. Man ska inte behöva gå härifrån och oroa sig över att man har äppelmos eller surdegssmulor i skägget. I förlängningen handlar det om att göra livet enklare för personer med skägg. Självklart är man även välkommen utan skägg.


Beard and Breakfasts äggnudlar och räkor, lierat med mizunasalladens dekorativa blad.

Restaurangen öppnar för allmänheten idag och har öppet från 07.30 till midnatt varje dag i veckan. För adress, karta, bordsbokning, mm. klicka på länken nedan.

Mer information: Beard and Breakfast

Publiceringsdatum: 1 apr 2015