Stor rapbattle på Södra Teatern

Lördagen den 19 februari arrangerar Riksteatern Movement och Basementality ett av de största rapbattle-eventen i Sverige någonsin. Det blir en heldag med hårda dueller på Södra Teatern i Stockholm. Evenemanget är öppet för alla åldrar och tar hit två av världens bästa battlerappare i form av Okwerdz och Dizaster från USA. De ställs mot Shazaam, en av Sveriges mest erfarna battlare med över tio års erfarenhet, och Norges egen Nils m/ Skills.

På lördagens Basementality Rap Battle på Södra Teatern samlas många av Sveriges främsta battlerappare för att göra upp i hårda dueller. Dagens höjdpunkt blir en match mellan två av USA:s tyngsta namn mot en nordisk konstellation; Dizaster och Okwerdz från USA mot Shazaam och Nils m/ Skills från Sverige och Norge.


I USA är rapbattles sedan länge en stor rörelse. Ligan "Grind Time" har över 50 miljoner visningar på Youtube och de stora duellerna mellan de mest kända namnen hajpas och omtalas månader i förväg. Skillnaden mot tidigare freestyle battles är att deltagarna rappar acappella och utan mikrofoner. Dessutom vet de på förväg vem de ska möta. Det blir därför mer levande framträdanden med mer genomtänkta och förberedda verser. I Sverige började Basementality Battles som ett event i en klädbutik på Söder i Stockholm, men har sedan dess växt och har nu haft över 360 000 visningar av sina filmer.


- Det är väldigt kul att få möjlighet att göra Basementality Rap Battle så här stort tillsammans med Riksteatern, säger Henrik Jensen, arrangören bakom Basementality. Jag tar inte hit Dizaster och Okwerdz för att jag tycker våra rappare är på deras nivå, för det är de inte än, utan för att folk här ska få en chans att se dem i verkligheten och inspireras. Den svenska scenen har exploderat, vuxit från ingenting till det här på mindre än ett år. Det är fantastiskt!


Basementality Rap Battle 5 är ett av de största rapbattle-eventen i Sverige någonsin och en utmärkt chans att se två av världens främsta battlerappare och samtidigt få en inblick i hur den svenska scenen ser ut. Förutom Dizaster, Okwerdz, Shazaam och Nils m/ Skills kommer bland andra Prendel, Smojo, 2 i Styrka, Martin Zamora, Taytay och tio andra svenska rappare uppträda.


- Det känns jättekul att Riksteatern Movement är med och arrangerar rapbattles av det här slaget. Det här är ännu en stor deltagarkultur som lever och frodas och bör ses som självklar del av framtidens repertoar på Riksteatern, säger Ceylan Holago, producent på Riksteatern.


Plats Kägelbanan, Södra Teatern, Stockholm
Pris 100 kronor (50 kronor om du är medlem i Riksteatern Movement)
Tid 13:00 till 17:00 (kom i tid, det börjar 13:30)
Ålder Öppet för alla åldrar
Mer information http://www.basementalitybattles.com, http://movement.riksteatern.se


Youtube-länkar
Okwerdz möter T-Rex i ett efterlängtat möte
Dizaster mot Swave Sevah
Shazaam mot Henry Bowers
Basementality Battles på Youtube
Okwerdz om lördagens match
Shazaam och Nils M Skills om matchen


Om Riksteatern Movement
Riksteatern Movement är ett projekt inom Riksteatern som satsar på urbana kulturyttringar, trender och unga målgrupper. Allt från hardcore dubstep till graffiti. Projektet pågår i tio svenska städer under tre år. Genom produktioner som Pump Up the Jam, Passa Micken och Art of the Streets har Riksteatern satt grunden för detta projekt som nu fortsätter med streetdansbattle, graffittikonvent, rapbattle och mycket mer.