Strömma öppnar virtuell sightseeing i berg- och dalbanestil

Den 9 maj öppnade VR City Ride, Strömmas nya satsning i form av en digital resa genom Stockholm, kantad av spänningsmoment. Under maj till september kan man göra åkturen i en specialbyggd container i Kungsträdgården.

Den virtuella åkturen tar två och en halv minut och går genom ett detaljrikt animerat Stockholm, från Kungsträdgården via Gamla stan, Djurgården och Strandvägen och tillbaka till Kungsträdgården. Under färden rör sig de äggformade stolarna tillsammans med bild, ljud och vindeffekter.

– Strömma erbjuder idag klassisk sightseeing med båtar och bussar. Vi har under en tid letat efter upplevelser som bygger på ny teknologi. Med VR City Ride Stockholms innovativa teknologi kan vi nu erbjuda en helt ny sightseeingupplevelse, säger Patric Sjöberg, VD för Strömma Turism & Sjöfart.

VR City Ride Stockholm samägs av Strömma och nederländska VR Ride International.

– Konceptet är helt unikt och har marknadens högsta digitala VR-kvalitet. Efter en första stor framgång i Amsterdam är vi mycket stolta över att ha skapat en helt ny VR City Ride för en av Europas vackraste städer, Stockholm, säger Peter Hillebrands, skapare och grundare av VR Ride International.

Under maj till september kan man testa på VR City Ride Stockholm i Kungsträdgården i en specialbyggd container.