Stureplansgruppen öppnar restaurang Arnold's

Nu öppnar restaurang Arnold's. En elegant och fantasifull restaurang med rötter från Hollywoods glansdagar. Från och med februari 2019 är restaurangen på Biblioteksgatan, belägen i Stureplans mest historiska byggnad Arnoldshuset, redo att ta emot sina gäster.

Restaurang Arnold’s tar de kulinariska delarna från det tidlösa kontinentala restaurangköket och blandar upp med mer grönt, fisk och skaldjur. Signaturrätter som Grilled Sea Bass och Papaya Salad är exempel på vad som kommer att finnas på menyn tillsammans med pampiga desserter som tillreds vid bordet. I köket står David Knabäck och Fanny Rönnblom.

Maten och drycken kompletteras med en omfattande serviceupplevelse. Erfarna kaptenskypare med personlighet guidar gästerna genom kvällen samt tillreder och serverar en utvald del av menyn från vagnar som rullas runt i matsalen. Tanken är att skapa en känsla av en tid och plats långt bort från Sverige.

– När vi skapade Arnold’s hade vi mycket powerluncher i Beverley Hills, exotisk frukt och Skönheten & Odjuret i huvudet. Det är vår version av svunna tider när det var lite mer show att gå på krogen, säger John Hällsson, restaurangansvarig.

Baren fokuserar på kvalitativa signaturcocktails med mycket frukt, strålande viner på glas samt ett väl uppbyggt non- och low alcoholic-utbud. Börja kvällen med en Mango Ritz i väntan på middagssällskapet eller droppa in sent, när du än är där kommer du att få ta del av en levande mötesplats.

Restaurangen har en takhöjd på sex meter, handgjorda glaskronor från Venedig, väggar i cremefärgad stucco lustro och lättbetsad ekpanel. Inredningen präglas av färgstarka inslag med mönster, gulddetaljer och en mural av Jakob Florberger.