Konst av Caro Pepe, Shai Dahan, Pernie Paints från Subtopias utomhusgalleri i Alby. Foto: pressbild Konst av Caro Pepe, Shai Dahan, Pernie Paints från Subtopias utomhusgalleri i Alby. Foto: pressbild

Subtopia lanserar ny guide för konstvandringar

Nu kan man gå en guidad tur i utomhusgalleriet Subtopia i Alby; genom att skanna QR-koder på skyltar i närheten av verken får man veta mer om konstnären och inspirationen bakom varje konstverk.

Galleriet samlar såväl svenska som internationella konstnärers verk, som innefattar allt från graffiti och muraler till stencilmålningar. Nu har de 33 verken fått varsin QR-kod som tillåter besökaren att antingen läsa eller lyssna för att få veta mer om konstnären och konstverket. Informationen finns tillgänglig på både svenska och engelska.

– Subtopia arbetar med att stödja och utveckla förutsättningar för kulturfrämjande och utomhusgalleriet öppnar dörrar för alla att uppleva och njuta av konst. Genom tillgängliggörande av kultur tror vi att vi gemensamt gör världen lite bättre, säger Catherine Zander, chef på Subtopia. 

Information