Sunday Service by Lockdown Live (live) från Södra Teatern

Sunday Service by Lockdown Live (live) från Södra Teatern

Den här artikeln är ett tips från en läsare.

I kölvattnet av coronaviruset har musiklivet flyttat ut på internet där det streamas live-konserter via sociala medier. Nu ansluter sig initiativet Lockdown Live som presenterar Sunday Service från Södra Teatern. Första konserten var en succé med Sabina Ddumba och Tarantula Waltz på scen.

Nu på söndag den 19 april klockan 21 är det dags för konsert nummer 2. Denna gång med Molly Hammar och indiebandet Tussilago.

Molly Hammar kommer bland annat att uppträda med sin nya singel Alone (släpps den 17 april) från hennes kommande EP.

Live-konserter streamas från Södra Teaterns stora scen till Lockdown Live’s YouTube och andra sociala mediekanaler. Initiativet har även fått stöd från H&M som innebär att konserterna även kommer att spridas till H&M’s klubbmedlemmar runt om i världen via sina klubbsidor och sociala mediekanaler.

Bakom initiativet står svensk/skotska artisten Ani Connor vars egna skiva, gigs och därmed framtida inkomst omkullkastades av coronasmittans framfart. Ena dagen var hon på väg till London för att äntligen färdigställa ett två-årigt arbete med nya skivan, som produceras av musikproducenten Ken Nelson. Andra dagen blev allt inställt.

– När avbokningarna började komma så kände jag att jag får förbereda mig för en väldigt lång period utan inkomst. Så är det ju för alla artister - inga gigs, ingen lön, säger Ani

– Men när jag satt där, nedslagen på köksgolvet, så började jag sjunga på en gammal egen låt som jag inte hade gjort så mycket med. Jag började tänka att jag ändå kunde jobba vidare på något sätt, och att jag kanske kunde hjälpa artist-kollegor men även andra i branschen som drabbats, till exempel ljud- och ljustekniker.

Varje söndag, med start på Påsksöndagen den 12 april så kommer live-konserter streamas från Södra Teaterns stora scen till YouTube, andra sociala mediekanaler. Följ @lockdownlivese på instagram för info.

Information
Visa på karta
  • Datum
    19 apr. 2020