Sunn O))) på Fylkingen

Sist Sunn O))) var i Stockholm var vid tiden för albumet "Black One". Bandet har inte direkt varit inaktivt sedan dess, men först nu återvänder de för en konsert här. Senast spelade de med Earth på Debaser Slussen, den här gången blir det på Fylkingen den 20 januari med Attila Csihar som support.

Om Sunn O))) är något nytt för en, kan det lättast sammanfattas med två amerikaner iklädda munkrockar som spelar en väldigt långsam och rundgångsfylld gitarrmusik. Det brukar hålla på i runt 1,5 timme och alltid på en rejält hög volym. Sunn O))) har nästan sedan start implementerat mer musik än enbart gitarr och bas i musiken, vilket kulminerade på senaste skivan "Monoliths & Dimensions", dock utan att ens vara i närheten att ta bort gitarrerna som kärnan allt byggs kring.

I Stockholm kommer Sunn O))) spela två set som duo, bestående av deras Shoshin- och Grimmrobe-demos. Supportakten är VOV, eller Attila Csihar solo. Alltså en av metalvärldens mest legendariska sångare.

I nuläget finns det inte mycket info om var man köper biljetter eller hur mycket de kostar, men vi uppdaterar så snart vi vet.