Superior Challenge III

Blod, svett och en adrenalinnivå som får Fryshuset att vibrera. För andra året i rad är det äntligen dags för Nordens största kampsportsgala, Superior Challenge III.

MMA (Mixed Martial Arts) är världens mest växande sport och dess kärna ugörs av boxning, thaiboxning, brottning och Grappling (Brazilian Jiu-Jitsu samt i viss utsträckning Sambo). Som ni förstår ställer detta stora krav på utövarna som måste behärska flera sporter på elitnivå och blanda dessa taktiskt för att övervinna sin motståndare.

Konceptet på Superior Challenge galan går ut på att matcha den Svenska MMA eliten mot fighters från hela världen och inbakat i varje event hålls en landskamp om fem matcher mellan Sverige och ett annat land. Detta för att skapa samhörighet bland åskådarna oavsett etnisk eller social bakgrund, vilket i sin tur bygger broar mellan de olika samhällsklyftorna.

Medhjälpare i årets första gala är bland annat Musse Hasselvall, Sveriges mest kända kampsportprofil och ett välkänt ansikte i mediala sammanhang. Han är ambassadör för Superior och tävlingens ansikte utåt med en stort inflytande i organisationen. På årets gala är han även en av de tävlande, och möter Mark Conner från Skottland.

Den 30 maj går galan av stapeln och arenan är Fryshuset, i ett samarbete med deras underorganisationer för att främja icke våld och motverka orättvisor i samhället. En del av syftet med galan är att visa på att kampsport är en säker och seriös sport; Superior challenge är måna om att hålla proffessionalismen hög vilket är tydligt i och med den medicinska säkerheten i tävlingen som även har gjort galan till ett omtalat föredöme inom kampsportsvärlden.

Vill ni köpa biljetter till årets kamsportshändelse kan ni göra det här, och mer information och Superior Challenge finner ni här.