Illustration: Jenny Soep Illustration: Jenny Soep

Svensk Musikvår – vårens stora musikfest

Den här artikeln är ett tips från en läsare.

Musikdueller i boxningsringen, theremin och liveelektronik, nyskriven musik på barockinstrument, ett andligt möte mellan parhästarna Dror Feiler och Hans-Ola Ericsson, en återuppstånden samtida musikensemble samt trombonisten Nisse Landgren – det är bara ett axplock av utbudet på vårens stora musikfest, Svensk Musikvår, som i år går av stapeln 15–24 mars.

Svensk Musikvår, musikfestivalen som har gjort sig känd för förnyelse, kreativitet och kontinuitet, bjuder både erfarna entusiaster och nyfikna noviser att upptäcka, utforska och beröras av den bästa nutida konstmusiken av idag. Under tio dagar öppnar Stockholms musikscener dörrarna för några av landets mest framstående ensembler för ett tjugotal konserter med uruppföranden, Sverigepremiärer och unika möten mellan musiker, tonsättare och publik.

Festivalens tonsättarprofil är Henrik Strindberg, före detta proggmusiker i Ragnarök och konstmusiktonsättare. Festivalens presentatör är Anna Hedelius. Till Svensk Musikvår är trösklarna låga och det är fri entré till nästan allt.

Information
Pris
Varierar, men ofta fri entré
Facebook-event