Svenska hiphopeliten uppträder på Babas i advent

Varje söndag fram till jul blir det hiphopkonsert på hamburgerrestaurangen Babas i Högdalen. Det är fritt inträde, men gästerna uppmanas att swisha valfri summa till hjälporganisationen War Child och deras arbete med barn i krig.

Många av Sveriges största hiphopartister och dj:s är stamgäster på populära Babas Burgers & Bites i söderförorten Högdalen i Stockholm. I december uppträder många av dem till förmån för hjälporganisationen War Child som arbetar med barn i krigszoner.

– Vi vill bjuda på ett skönt adventshäng och samtidigt göra något gott för världen. Många av oss som jobbar på Babas kommer från krigsdrabbade länder, vi vet vad det betyder att fly och vi vet också hur svårt det är att komma in i ett nytt samhälle, säger Ninos Basho på Babas.

Under fyra söndagar uppträder några av Sveriges hetaste namn inom hiphop. Artister som Nathan K, Ibbe, Lova och Seedy och samsas med dj:s och producenter som DJ Black Moose, Diida, Nivysound och Mash Up International.

Programledaren Ametist Azordegan drar igång adventskonserterna söndag den 2 december med Jamkid och S9ine. Den 16 december uppträder Nathan K för första gången live med nya singeln ”Down”.

– Vi är jätteglada över att Babas och deras artistvänner vill stötta vårt arbete med barn i krig och på flykt. Det här är ett fantastiskt initiativ och jag hoppas att så många som möjligt tar gröna linjen till Högdalen under advent, säger Emilia Molin, generalsekreterare på War Child.

Konserterna är gratis men Babas hoppas på många swishdonationer från publiken.

Konsertdatum
2/12 - artist: Jamkid, S9ine dj: Ametist kl 16-18
9/12 - artister: Lova, Seedy djs: Shewit, Nivysound kl 18-20
16/12 - artist: Nathan K djs: Diida, Mash Up International kl 16-18
23/12 - artist: Ibbe dj: DJ Black Moose kl 16-18