Svenska standupgalan 2008

Den 26 augusti på Södra Teatern är det återigen dags för Sveriges enda officiella standupgala, som bär det kreativa namnet Svenska standupgalan. Detta är en gala som kan liknas med Oscars-galan, om man skulle flytta den till Sverige, ta bort alla skådespelare, producenter, regissörer, manusskribenter, scenografer, ljud- och ljussättare, makeupartister... ja, om man tar bort allt utom det faktum att den arrageras varje år och att det delas ut priser.

Priserna som delas ut är bland andra årets manliga, årets kvinnliga och årets nykomling. Förra året fick Kristoffer Appelqvist pris för årets nykomling, är det någon som vill slå vad om en tjuga och en high-five att det inte blir Björn Gustafsson i år?

Klockan 20:00 börjar det hela och inträdet ligger på 165 kronor. Efter galan kan man fortsätta kvällen med ett så kallat "avslutningsparty" i Södra Bar. Svensk standup har inte varit lika hett sedan Släng dig i brunnen började sändas i början av 90-talet, så detta lär bli bra. Då var det Adde Malmberg, nu är det Björn Gustafsson.