Sverige tolkar David Bowie

Drygt två år efter David Bowies tragiska bortgång samlas Sveriges mest uttrycksfulla artister för en kärleksfylld hyllning till legendaren. De kommer under kvällen att tolka David Bowies musik utifrån sina egna röster och genre.

Vi ser Ebbot Lundberg, Erik Lundin, Julia Frej, Jenny Wilson, Magnus Carlson, Mia Skäringer, Vaz och Stockholms Domkrykokör bland många fler.

David Bowie har haft ett enormt inflytande på musikens utveckling och artister inom flera olika områden i många årtionden. För att hylla David Bowie kommer några av Sveriges mest uttrycksfulla artister att samlas i Ericsson Globe och framföra sina egna tolkningar av David Bowies oförglömliga musik. Allt i musikalisk ledning av kapellmästare Stefan Sporsén.

- Att sammanställa en hyllningskonsert som bryter barriärer musikaliskt likväl som uttrycksmässigt baserat på den tolkande artistens egna röst och genre är en osannolikt spännande resa. När vi började planera för detta var det av yttersta vikt att fokusera på mångfalden på scen – inte bara i de givna faktorerna – utan framför allt på det musikaliska språkets mångfald, säger Elcim Yilmaz, producent för Sverige tolkar David Bowie.

Datum: 20 februari 2018
Tid: 19.30
Plats: Ericsson Globe

Köp dina biljetter här.