Temadagar på Bockholmen i höst

En del tror att Bockholmen bara är en sommarkrog. Ack, så fel man kan ha. Här händer mer än på de flesta andra restauranger och temadagarna avlöser varandra. Nedan är vad som händer innan julbordet dukas upp.

Oktoberfest: 6-8 oktober
Skaldjurstider: 13-15 oktober
Vildsvamp och äpplen: 20-22 oktober
Gotländska tryffeldagar: 27-29 oktober
Vilt, sjöfågel och jakt: 3-5 november
Mårten gås: 10-12 november
Sydfransk familjemiddag: 17-19 november

Oktoberfest 6-8 oktober

Meny 450 kr/person
Det sägs att den berömda oktoberfesten i München är värdens största folkfest! Bockholmen tänkte plocka lite godbitar från festligheterna hem till egna restaurangen. Det kommer att serveras tyska charkuterier, den obligatoriska surkålen, allehanda trevligheter på spädgris och hemlagade korvar och glasen fylls med skummande öl och friska viner.

Skaldjurstider 13-15 oktober
Many 545 kr/person
Vad kan vara härligare än att få frossa i skaldjur?! Bockholmen blandar blötdjur från vår egen västkust med havsgodis från övriga Europa, en del tillagade och andra endast med havets råa och genuina smak. Champagne är den självklara drycken men de tänkte även överraska med andra lyckade kombinationer.

Vildsvamp och äpplen 20-22 oktober
Meny 450 kr/person
Bockholmen har hittat svamp på Bockholmen tidigare om åren men inte i några större mängder, så i år kommer de att plocka svampen från skogarna i Sörmland. Det blir förhoppningsvis allt från rödgul trumpetsvamp, trattkantarell till Karl Johan. Från vackra Österlen kommer allehanda fina äppelsorter att tillagas och serveras.

Gotländska tryffeldagar 27-29 oktober
Meny 495 kr/person
Tryffel. På Bockholmen har de under åren fått möjligheten att både tillaga, servera och äta av den gotländska tryffeln och det har blivit som en gammal god vän när säsongen kommer och de väl möts igen. Nu ska de se till att den landar i maten både på längden, tvären och bredden. Gott att dricka till ska vi leta fram ifrån källaren.

Mårten gås 10-12 november
Meny 450 kr/person
Historierna om hur traditionen uppstod är ofta olika men när gåsen ska ätas
är de flesta överens. På Bockholmen serveras gåsamiddagen klassiskt och de är glada över att få vara med och föra en god mattradition vidare. Sedan kan man alltid diskutera om det är svartsoppan som är höjdpunkten eller den långsamt stekta gåsen med dess fyllning.

Vilt, sjöfågel och jakt 3-5 november
Meny 450 kr/person
Pang! När ljudet efter jägaren har lagt sig och de har fått det välhängda viltet till sig på Bockholmen så börjar deras gemensamma kulinariska resa tillsammans med oss. De tänker sig vildänder, rådjur och kanske något oväntat. De tänker sig även dammiga flaskor rött som dekanterats…

Sydfransk familjemiddag 17-19 november
Meny 550 kr/person
En vilja att fånga känslan av att man efter en lång dag äntligen får slå sig ner med nära och kära, kanske börja med att värma sig med en eldig pastis och vidare äta långkok varvat med charkuterier, marinerade oliver, grovmalen lantpaté och prata gamla minnen tillsammans. Man vill aldrig gå hem...


Utöver temadagarna har restaurangen öppet som vanligt enligt nedan:

À la carte måndag-lördag 17-23

Lunch måndag-fredag 11.30-16.00

Långlunch lördag-söndag 12-16

Söndagsmiddag 17-22