The Babywearing Conference | Sveriges första mässa för bärande av barn

Den första september välkomnar The Babywearing Conference Sweden (BBWCS) utställare och besökare till Sveriges första mässa för ergonomiskt barnbärande. Det är entreprenören Yvonne Duran, grundare av bärsjalsmärket Sjala, som står bakom arrangemanget och på utställarförteckningen återfinns världens största aktörer inom branschen.

BBWCS är Sveriges första mässa för ergonomiskt barnbärande. Yvonne Duran, entreprenör och grundare av bärsjalsmärket Sjala, har tillsammans med branschkollegor startat mässan. Utvalda varumärken och representanter från hela världen kommer till Münchenbryggeriet och ställer ut för att berätta mer om det senaste på marknaden.

- Jag är jättestolt över att som entreprenör i branschen få vara med och starta BBWCS. Mässan är viktig då den ämnar få föräldrar att förstå de många fördelarna med att bära sina barn. Jag blir såklart extra glad över att intresset varit så stort och att det är många viktiga aktörer som ställer ut, säger Yvonne Duran, arrangör och grundare av bärsjalsmärket Sjala.

En ny mötesplats
Festivalen för bärande av barn är en ny mötesplats för företag, sjukvård, allmänheten och representanter från varumärken i branschen. Under dagen kommer flera workshops hållas av olika experter i syfte att öka den allmänna kunskapen om barnbärande. Alla workshops hålls av certifierade eller diplomerade experter och handlar bland annat om hur en knyter och bär barnet i bärsjal och andra bärdon på bästa möjliga sätt. Det går också att lyssna på föreläsningar som hålls av flera internationella experter som talar om bland annat ämnen som visar på vilka hälsofördelar bärande har för såväl föräldern som för barnet.

- Vi märker ibland att många kan uppleva det som invecklat att knyta en bärsjal innan de testat. På mässan vill vi visa att det faktiskt är enkelt att få till säkra och bra lösningar för barnet och bäraren. En viktig aspekt med att bära barn nära kroppen är att det främjar bandet mellan föräldern och barnet. Det stärker även musklerna hos barnet, vilket är bra för den fysiska utvecklingen under barnets första år i livet, fortsätter Yvonne.

När: Lördag 1 september
Tid: 10.00 - 17.00
Var: Mässhallen på Münchenbryggeriet, Torkelknutssongatan 2
Biljetter: www.billetto.se (finns även i dörren)

 

Läs mer här: www.bbwcs.se