The Glenlivet Guardians öppnar Supper Clubs i Stockholm

Sveriges största och snabbast växande whiskyklubb The Glenlivet Guardians startar "supperclubs" för sina medlemmar. Här bjuder Sveriges stjärnkockar in till hemliga middagar och öppnar dörrar till annars stängda kök. Först ut är Viktor Westerlind som skapar en modern tolkning av ett klassiskt julbord i Hallwylska palatsköket.

Supper club-trenden bygger på konsumentens allt större intresse för matlagning och önskan att lära sig mer om kombinationen mat och dryck. Det hela startade i Los Angeles för ca 10 år sedan men har nu vuxit sig stark världen över. I städer som New York, London och Berlin träffas människor numera regelbundet på hemliga platser för att gemensamt njuta av deras intresse av mat och dryck.

I Sverige träffas whiskyklubben Guardians of The Glenlivet i hemliga rum för att tillsammans med några av Sveriges absolut bästa kockar utvecklas inom att matcha mat till whisky. Stjärnkockar utmanas att matcha maträtter som ska lyfta fram whiskyns karaktärsdrag istället för att hitta drycker som passar bra till maten.

- Sverige är ett riktigt whiskyland och det är roligt att som kock laga mat med så många mat- och dryckeskunniga svenskar. Jag kommer öppna upp med en sillskola inför jul, exakt vad som sker vet bara de Guardians som närvarar. Men en sak är säker, vi kommer lära oss saker om sill och whisky på ett sätt som få i Sverige kan, sägerViktor Westerlind, Årets kock 2009.

Intresset för whisky och mat är stort i Sverige. Sedan Guardians of the Glenlivet startades har klubben vuxit med nästan tusen medlemmar och är nu den största och snabbast växande whiskyklubben i Sverige.

- Mycket av Guardians framgång beror nog på alla de aktiviteter vi anordnar. Förutom supperclubs har vi bjudit in till kvällar där vi kunnat erbjuda helt unik årgångswhisky exklusivt för Guardians. Kvällarna när vi matchar högklassig mat som ska lyfta The Glenlivet-whiskyns olika karaktärer ska bli otroligt spännande, eftersom att vi tar whiskyn till en helt ny nivå, säger Joel Katzenstein, whiskyambassadör

Läs mer om Guardians på: www.theglenlivet.com/guardians

Om The Glenlivet

The Glenlivet är världens näst största single malt och har sedan 1800-talet definierat stilen för single malt från Speyside. Destilleriet grundades år 1824 och är idag världens näst största single malt och producerar ca 5,9 miljoner liter på år. The Glenlivet Guardians är en global medlemsklubb för alla som tycker om The Glenlivet. I Sverige finns idag närmare 1500 medlemmar och är därmed Sveriges största whiskyklubb.