The music of Sir Andrew Lloyd Webber

Sir Andrew Lloyd Webber. Världens störste och mest kände musikalkompositör. Till hans verk hör bland andra Cats och Phantom of the Opera. Nu bjuder Globen på en galakväll till 60-åringens ära.

Och det är han värd. Med den senaste tidens finanskris och kraschen på Wall Street har många förlorat sina jobb på de drabbade bankerna. Till dessa olyckliga själar har stjärnkompositören erbjudit gratis biljetter till sina föreställningar. Snällt, med tanke på hans uppskattade förmögenhet på ungefär 700 miljoner pund.

Lloyd Webber, numera baron, har prisats ordentligt för sina verk. Han har vunnit en Oscar, en Golden Globe och tre Grammys, och har dessutom ytterligare ett antal nomineringar i samma kategorier.

I två entimmesakter framförs det bästa från Lloyd Webbers musikaler. Elaine Paige är ledsolist under kvällen. The first lady of British Musical Theatre har medverkat i otaliga musikaler på Broadway och West End i London. I den svenska delen av turnén har hon, förutom de övriga stjärnsolisterna, den folkkära Pernilla Walhgren till sin hjälp som gästsolist.


Föreställningen går av stapeln 19.30 i Globen. Biljetterna kostar mellan 295 och 695 kronor.